avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema ...

Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema este ca nu e ok programul de munca, se lucrează în ture și am 2 copii mici. Întrebarea mea ar fi: dacă am dreptul sa refuz acest loc de munca pana găsesc altul și dacă pierd șomajul în caz de refuz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 14 Ianuarie 2025
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;
...

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.

3. Puteti refuza oferta de loc de munca numai daca aceasta nu corespunde pregatirii sau nivelului studiilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, refuz loc de munca todericiup todericiup daca esti insomaj de cate ori poti refuza un loc de munca? (vezi toată discuția)
Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Obligativitate curs de la somaj flore_inger flore_inger Buna spuneti-mi va rog daca cei de la somaj ma poate obliga sa fac un curs de la ei.astept raspuns..multumesc (vezi toată discuția)