avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie concediu medical si concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie concediu medical si concediu de maternitate

Buna ziua. Nu prea inteleg cum e cu legile, impozitarile si calculele acestea. Va rog sa ma ajutati. Am un program de lucru foarte solicitant si fara solutii...patronul e patron ....si nu prea-i pasa daca esti sau nu gravida. Asadar, as vrea sa stiu cat voi lua ca indemnizatie de crestere copil (mentionez ca voi solicita concediu de crestere pentru 2 ani):
- din ianuarie 2015 am salariul brut 2300 (net : 1615)
-as mai lucra luna aceasta (septembrie - in care voi avea 5 luni de sarcina si voi naste la final de ian. 2016)
- daca mi-as lua 2 luni de concediu medical...pana implinesc 7 luni, iar apoi sa intru in prenatal inca 2 luni) ....care ar fi banii pe care i-as lua in cele 2 perioade (conc. medical si conc. prenatal)? .... si care ar fi indemnizatia de crestere copil ?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Sa stiu si eu ce si cum sa fac. Daca aveti si o recomandare...o astept cu drag! :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 2 Septembrie 2015
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Veniturile din cele 12 luni sunt formate din: venituri din salarii, venituri din indemnizatia pentru eventuale concedii medicale, venituri din indemnizatia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Venitul net = venitul brut din statul de plata - impozitul pe venit - contributiile sociale (pentru pensie, sanatate si somaj).
- In cazul CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar si nici mai mare de 1.200 lei lunar.

2. Indemnizatia pentru concediu medical (inclusiv concediul de maternitate) are ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediul medical respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)