avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot obtine o dovada cu drept de circulatie dupa ce am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot obtine o dovada cu drept de circulatie dupa ce am fost implicat intr-un accident avand o alcoolemie mare?

Buna seara, problema mea este urmatoarea: in data de 20.07.2015 am fost implicat intr-un accident, care nu s-a soldat cu victime, am fost testat cu aparatul alcooltes si am avut 0.59 in aerul expirat, rezultatele de la sange nu mi s-au comunicat inca.In ziua respectiva mi-a fost retinu permisul dar mi-a fost data o dovada, pe care in dreptul rubrici cu/fara drept de circulatie este un X in dreptul textului "fara drept de circulatie", deci banuiesc ca nu pot conduce. In acea seara politistul mi-a spus ca pot merge la grefier sa cer un certificat de grefa sau ceva de genul. Ce inseamna asta? Acel certificat de grefa mi-ar da dreptul sa conduc? Exista vreo modalitate prin care pot optine drept de a conduce macar pe perioada anchetei? Multumesc anticipat.
Politistul confunda raspunderea contraventionala cu cea penala.
Nu veti conduce pana la finalizarea cercetarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circul cu dovadă înlocuitoare a permisului de conducere din octombrie 2017. pot obține certificat de grefă pentru restituire până la finalizarea anchetei? alexmarius alexmarius Buna ziua, am o nelamurire , din luna octombrie 2017 merg pe dovada permisul a fost retinut pana la finalizarea anchetei de catre agentul de politie am ... (vezi toată discuția)
Sunt din bucurești iar în concediu la munte, la un filtru local, ... eugenyuss1961 eugenyuss1961 Sunt din București iar în concediu la munte, la un filtru local, am fost testat cu etilotest marca ARUB 0865, rezultând 0,03 mg/l, aer expirat, apoi am ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)