avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru abuz in serviciu

Buna ziua

as dori un sfat daca se poate...am fost viceprimar al unei comune timp de 6 ani , mai exact 2006 -2012 , iar anul acesta am fost chemat la parchet unde mi s a adus la cunsotinta ca sunt urmarit penal atat eu cat si fostul primar si contabila deoarece in acea perioada am luat sporuri salariale la care nu aveam dreptul. Mentionez ca toate primariile au luat anumite sporuri salariale dar aici actualul primar a facut plangere penala cu referire la sporurile salariale din ura fata de vechea echipa. Am consultat un avocat dupa ce am iesit de la parchet care mi a confirmat ceea ce stiam si eu , sporurile salariale sunt amnistiate prin 2 legi , respectiv lega 84 din 2012 si legea 124 din 2014, dar procurorul a spus ca nu exista asa ceva la dansul in codul penal...as dori niste sfaturi suplimentare daca se poate...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 12:27, 10 Septembrie 2015
Inteleg ca procurorul a fost sarcastic,evident ca in codul penal nu exista acel amendament.
Pocurorul are obligatia sa verifice daca este incalcata legea.....oricum se va termina cu NUP
Procurorul ar fi trebuit sa ia in consideratie legile de amnistie fiscala.Data viitoare cand mai sunteti chemat la parchet, depuneti un memoriu in care faceti referire la art.1 si art.2 din Legea nr.124/2014 publicata in M.OF. Partea I nr.700/24sept.2014.Dar,trebuie sa fiti atent si la ce a spus a spus procurorul,s-a referit la faptul ca,legile respective privesc o amnistie fiscala si nu penala.Ptr.ce fapte vi s-a facut plangere penala?Trebuie sa mergeti neaparat cu un avocat la urmatorea audiere.
mi s a facut plangere pt abuz in serviciu atat mie cat si fostului primar , dar si contabilei...mentionez ca suntem singurii din tara cercatati pt asa ceva, am aflat ca a fost inclusiv cu interceptarii telefonice autorizate decatre judecator....culmea este ca nepotul procurorului sef a fost angajat imediat dupa ce s a inceput in cedrul primariei , respectiv in subordinea celui care a formulat plangerea penala...deci cred ca este putin mai complicat , mai ales ca sunt 3000 de primarii in tara care au luat sporuri salarile , dar nimeni nu a fost cercetat penal....va multumesc pt rapsuns
Dat fiind situatie de fata , va sfatuiesc sa depuneti o cerere de stramutare a dosarului penal in baza art. 71 - 74 , art 40 din C. proc. pen. , la Parchetul General al Romaniei , deoarece cererea de stramutare pe suspiciuni ca exista interese sa nu se pronunte o hotarere legala se solutioneaza de Procurorul General .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de abuz in serviciu Anaidm Anaidm In cazul in care impotriva unui functionar public s-a depus o plangere de abuz in serviciu si apoi partea vatamata si-a retras acea plangere,organele de ... (vezi toată discuția)
Dosar in faza de cercetare penala Cosmin 12 Cosmin 12 Buna ziua ,Am depus o plangere penala impotriva unui functionar dintr-o primarie din mediul rural.Dosarul inregistrat la parchet a fost trimis la un ... (vezi toată discuția)
Cum pot stramuta un dosar penal Dan Mihai Dan Mihai Va rog , sa ma indrumati cum pot stramuta un dosar penal , in faza de urmarire penala de la un parchet ? Va multumesc (vezi toată discuția)