Buna ziua,
Am achizitionat o masina second (fabricatie in 2010) in luna Iulie 2015. Am inmatriculat-o ocazie cu care a trebuit sa platesc timbrul de mediu (3077RON). M-am bucurat cand a aparut aceasta OG 40/2015 si in 01-09-2015 am fost la Adm Financiara cu cerere de recuperare a acestei sume (timbru de mediu). Spre surprinderea mea mi s-a spus ca OG40/2015 se refera la alte taxe platite (taxe speciale, taxe de poluare etc) dar nu si la timbrul de mediu. Am zis ca singura cale ramane actiunea in instanta dar o persoana care era la rand in urma mea mi-a zis ca tocmai obtinuse o sentinta negativa de la instanta si ca nu sunt sanse nici in instanta (ori avocatul acestei persoane nu o reprezentase corect in justitie era parerea ei). Va rog sa-mi spuneti cum prevede legea: se poate recupera in instant aceasta valoare a timbrului de mediu sau banii sunt pierduti si nu mai exista nici-o sansa? Va multumesc anticipat.
Salut. Practica instanțelor de judecată este în sensul de a respinge astfel de acțiuni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Timbrul de mediu
madanina29
Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru
crocoi
Buna,cum pot inmatricula o masina fara sa platesc taxa de timbru,se mai poate intenta proces judecatoresc pentru inmatriculare fara taxa,masina este din 1997 ... (vezi toată discuția)