avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu

Buna ziua,
Am achizitionat o masina second (fabricatie in 2010) in luna Iulie 2015. Am inmatriculat-o ocazie cu care a trebuit sa platesc timbrul de mediu (3077RON). M-am bucurat cand a aparut aceasta OG 40/2015 si in 01-09-2015 am fost la Adm Financiara cu cerere de recuperare a acestei sume (timbru de mediu). Spre surprinderea mea mi s-a spus ca OG40/2015 se refera la alte taxe platite (taxe speciale, taxe de poluare etc) dar nu si la timbrul de mediu. Am zis ca singura cale ramane actiunea in instanta dar o persoana care era la rand in urma mea mi-a zis ca tocmai obtinuse o sentinta negativa de la instanta si ca nu sunt sanse nici in instanta (ori avocatul acestei persoane nu o reprezentase corect in justitie era parerea ei). Va rog sa-mi spuneti cum prevede legea: se poate recupera in instant aceasta valoare a timbrului de mediu sau banii sunt pierduti si nu mai exista nici-o sansa? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 11:27, 2 Septembrie 2015
Salut. Practica instanțelor de judecată este în sensul de a respinge astfel de acțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu madanina29 madanina29 Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru crocoi crocoi Buna,cum pot inmatricula o masina fara sa platesc taxa de timbru,se mai poate intenta proces judecatoresc pentru inmatriculare fara taxa,masina este din 1997 ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare ramonateamo ramonateamo in februarie 2013 am inmatriculat o masina platind o taxa de 1250 euro anul trecut am inceput procesul pt recuperarea taxei insa de la deva sa admis cererea ... (vezi toată discuția)