avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa devin asigurat medical la stat in Belgia daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa devin asigurat medical la stat in Belgia daca nu locuiesc acolo?

Exista vreo cale prin care as putea plati statului belgian o suma de bani asa cum platesc in romania si sa devin asigurat medical acolo desi locuiesc in romania?Eu ca persoana fizica ,fara loc de munca si fara sa locuiesc in belgia pot deveni asigurat medical acolo?As prefera sa strang bani si sa ma tratez in strainatate,sa am un medic de familie acolo si sa nu mai am vreodata contact cu medicii din romania.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 3 Septembrie 2015
Oricine locuieşte şi/ sau lucrează în Belgia este obligat să se înscrie la o casă de asigurare de sănătate.

Alta modalitate de asigurare in Belgia nu exista.

Vedeti si acest articol
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci daca inchiriez casa in belgia dar nu lucrez acolo,pot plati o suma de bani si sa devin asigurat medical in sistemul lor de sanatate?Adica sa am un medic de familie si alte servicii...
Din ce spune in acele articole,reiese ca puteti face asa ceva.

Insa cel mai bine este sa luati legatura cu Ambasada ROMÂNIEI în Regatul Belgiei,poate va ajuta cu un raspuns cat mai exact :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport romanesc pentru cetatean marocan alinaben alinaben Buna. Locuiesc in Belgia si o sa ma casatoresc cu un cetatean marocan la primaria belgiana. As dori sa stiu daca in urma casatoriei sotul marocan o sa obtina ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in belgia andy84960 andy84960 Buna ziua, imi puteti spune daca se scoate certificat medico- legal la accident de munca in Belgia, pe 22/04/2017 s,a intamplat sa ies din rând trezindu,ma ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei cu sot egiptean valyabdu valyabdu buna ziua ma numesc valeria si am nevoie de un sfat si un ajutor daca se poate neaparat sunt casatorita cu sotul meu egiptian si acum vreau sa calatorim ... (vezi toată discuția)