avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de reintregire a familiei cu sot egiptean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de reintregire a familiei cu sot egiptean

buna ziua ma numesc valeria
si am nevoie de un sfat si un ajutor daca se poate neaparat
sunt casatorita cu sotul meu egiptian si acum vreau sa calatorim impreuna in romania si sa ne stabilim acolo
problema este ca la ambasada mia cerut act de casa ca sa ii pot face invitatia dar eu nu detin nici o propietate pe numele meu
si nu stiu cum pot sa fac sau poat alcineva sa ii faca invitatia de reintregire a familiei
sau sa inchiriez o locuinta ?
sau orice alta varianta care miar fi de ajutor.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: valyabdu , utilizator 10:50, 13 Ianuarie 2015
:-/
Doar pentru permisul de sedere se cere dovada spatiului de locuit, insa asta in Romania nu la ambasada.
Viza pentru reintregirea familiei se acorda pe baza certificatului de casatorie romanesc, nu necesita invitatie. V-ati casatorit in fata autoritatilor egiptene si nu ati inscris certificatul la consulat?
In afara de certificatul de casatorie romanesc, pentru viza mai trebuie cazierul judiciar (sau cum i-o fi spunand in Egipt documentului echivalent) si o asigurare medicala care sa acopere durata vizei.

Odata ajunsi in tara puteti inchiria un imobil, nu e obligatoriu sa fiti proprietara.
[ link extern ]

Lista completa a documentelor necesare pentru permisul de sedere o gasiti aici:
[ link extern ]
da dar ambasada aici mia cerut act de casa proprietate sau inchiriere cu dovada si cu cererea si cu toate alte ami marunte da cazier si asigurare si tot..
si eu am gandit care este problema absadei aici unde locuiesc eu
doar suntem casatoriti o familie
multumesc frumos pentru raspuns
ce sa facem ne lovim de sistemul nostru la tot pasul
eu normal muncesc si traiesc in germania si cineva mia zis ca pot direct sa ii fac invitatie in germani.
acum dilema mea este cum ca el are nevoie de viza in romania de sede si apoi poate calatori din cate stiu eu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)