avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta de suprafata din titlul de proprietate si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta de suprafata din titlul de proprietate si adeverinta initiala

Din pacate, mi-a revenit mie misiunea sa rectific aceasta problema, dupa o perioada de mai bine de 20 de ani si anume sa fac cadastrul la o casa mostenita de la bunicul meu. Doar ca actele nu sunt in regula.

1.In adeverinta initiala emisa de primarie, este trecuta suprafata totala de 7.4 ha din care 7.31 agricol. Mai este trecuta si suprafata intravilan, curte si teren 1700 mp.
2. In titlul de proprietate (pe numele bunicului )am suprafata totala 7.4 ha, din care 7.2665 extravilan si 1335 intravilan( care reprezinta locuinta si curtea aferenta )

Problema este ca locuinta si curtea sunt exact 1700 mp, casa este acolo de 100 de ani, amplasata la o intersectie de strazi, deci este exclusa posibilitatea sa fie alta suprafata, caci nimeni nu a "mutat" niciun gard.

Am sunat la primarie si mi s-a spus ca aceasta problema nu se poate rezolva decat in instanta.

Eu nu vreau sa merg in instanta, din moment ce ei nu au trecut corect suprafetele in titlul de proprietate. Le-am spus ca eixsta o lege prin care titlul se poate corecta, fara a corecta suprafata totala, iar ei mi-au spus ca acest lucru nu e posibil, caci exista mostenirea facuta. ( exista certificat de mostenitor pe 3 mostenitori )

Cum pot proceda in acest caz ? Cei de la primarie sunt putin mai "lenesi si comozi" si nu vor sa miste un ac.....ma tot trimit in instanta.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, calcul suprafata. Adriana68 Adriana68 Recent, in urma decesului tatalui meu am primit 1/3 din bunurile acestuia, calculate in baza unui titlu de proprietate al bunicului . Pe titlu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata intre titlu de proprietate si masuratoarea ptr cadastru Adriana68 Adriana68 Suprafata din certificatul de proprietate ( teren+casa ) difera mult de suprafata masurata de cel care imi face cadastrul. In titlu de proprietate am 1335 mp, ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)