avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor, calcul suprafata.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor, calcul suprafata.

Recent, in urma decesului tatalui meu am primit 1/3 din bunurile acestuia, calculate in baza unui titlu de proprietate al bunicului .
Pe titlu este trecuta suprafata totala de 7 ha si 4000 mp, din care 7 ha si 2665 teren extravilan si 1335 intravilan.
Pe certificatul de mostenitor, datoarita faptului ca mama a renuntat la partea ei, mi-a revenit mie, ca fiica toata partea de 1/3.
Insa, dupa ce-am trimis la primarie actul pentru schimbarea rolului, m-au sunat sa-mi spuna ca nu e corect trecut, si anume, notarul mi-a trecut
- 1/3 din terenul de 7 ha si 4000 mp
- 1/3 din constructie ( casa e construita pe un teren apartinand celor 7 ha si 4000 mp ) Aici este problema, imi spune ca nu ar fi trebuit trecuta inca o data partea cu 1/3 din constructie, ca se dubleaza valoarea terenului.

Se mai poate modifica un act de mostenire daca a afost facut gresit ?

Multumesc



Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 16:08, 16 Iunie 2014
Poate cei de la primarie nu v-au explicat corect, ori poate ei au alta informatie cu privire la dobandirea constructiei, dar d.p.d.v. al dezbaterii succesiunii cota de 1/3 atribuita unuia din 3 proprietari este corecta, iar faptul ca s-a trecut "1/3 din constructie" nu are cum sa dubleze valoarea terenului, nefiind nici macar vorba de teren ci de constructie(!) .
Incercati sa reluati discutia cu primaria.
In principiu, da, orice act notarial poate fi rectificat DACA sunt prezentate acte doveditoare ale erorii inscrise.
totul este clar referitor la mostenitori, doar calculul mi s-a spus ca e gresit. Am observat acum uitandu-ma mai atent ca d-na notar a trecut gresit o suprafata , probabil de aici neintelegerea.
Deci se poate rectifica fara nicio problema ? Ma gandesc sa nu ma certe d-na notar ca n-am citit bine cand am luat la cunostinta :(. Ulterior, confruntand suprafata de la o alta casa mostenita, am observat ca a trecut suprafata gresit.

Sper sa ma poata ajuta.

Multumesc,
daca intr-adevar ati constatat o greseala, da, notarul o poate rectifica. n-aveti de ce a va teme, e dreptul dvs. sa cereti rectificarea, chiar daca nu s-a vazut la timp. oricine poate gresi, important e ca se poate rectifica :)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu rectificarea unui certificat de mostenitor emis in 1990 de un notar de stat. In certificat s-a trecut o suprafata ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata din titlul de proprietate si adeverinta initiala Adriana68 Adriana68 Din pacate, mi-a revenit mie misiunea sa rectific aceasta problema, dupa o perioada de mai bine de 20 de ani si anume sa fac cadastrul la o casa mostenita de ... (vezi toată discuția)
Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)