Recent, in urma decesului tatalui meu am primit 1/3 din bunurile acestuia, calculate in baza unui titlu de proprietate al bunicului .
Pe titlu este trecuta suprafata totala de 7 ha si 4000 mp, din care 7 ha si 2665 teren extravilan si 1335 intravilan.
Pe certificatul de mostenitor, datoarita faptului ca mama a renuntat la partea ei, mi-a revenit mie, ca fiica toata partea de 1/3.
Insa, dupa ce-am trimis la primarie actul pentru schimbarea rolului, m-au sunat sa-mi spuna ca nu e corect trecut, si anume, notarul mi-a trecut
- 1/3 din terenul de 7 ha si 4000 mp
- 1/3 din constructie ( casa e construita pe un teren apartinand celor 7 ha si 4000 mp ) Aici este problema, imi spune ca nu ar fi trebuit trecuta inca o data partea cu 1/3 din constructie, ca se dubleaza valoarea terenului.
Se mai poate modifica un act de mostenire daca a afost facut gresit ?
Poate cei de la primarie nu v-au explicat corect, ori poate ei au alta informatie cu privire la dobandirea constructiei, dar d.p.d.v. al dezbaterii succesiunii cota de 1/3 atribuita unuia din 3 proprietari este corecta, iar faptul ca s-a trecut "1/3 din constructie" nu are cum sa dubleze valoarea terenului, nefiind nici macar vorba de teren ci de constructie(!) .
Incercati sa reluati discutia cu primaria.
In principiu, da, orice act notarial poate fi rectificat DACA sunt prezentate acte doveditoare ale erorii inscrise.
totul este clar referitor la mostenitori, doar calculul mi s-a spus ca e gresit. Am observat acum uitandu-ma mai atent ca d-na notar a trecut gresit o suprafata , probabil de aici neintelegerea.
Deci se poate rectifica fara nicio problema ? Ma gandesc sa nu ma certe d-na notar ca n-am citit bine cand am luat la cunostinta :(. Ulterior, confruntand suprafata de la o alta casa mostenita, am observat ca a trecut suprafata gresit.
daca intr-adevar ati constatat o greseala, da, notarul o poate rectifica. n-aveti de ce a va teme, e dreptul dvs. sa cereti rectificarea, chiar daca nu s-a vazut la timp. oricine poate gresi, important e ca se poate rectifica :)