avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare certificat de mostenitor

Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu rectificarea unui certificat de mostenitor emis in 1990 de un notar de stat. In certificat s-a trecut o suprafata mai mica de teren decit cea reala si din acte. Recent am obtinut de la arhivele nationale un act de proprietate al autorului meu si am solicitat notarului rectificarea certificatului de mostenitor. Notarul refuza, imi spune ca nu mai are in arhiva actele care au stat la baza emiterii certificatului de mostenitor si ma trimite la alti notari care ma trimit tot la el. Va rog mult sa-mi spuneti cum sa procedez. In Instanta din cite am auzit notarii nu au calitate procesuala. Cu cine sa ma judec daca nu mai exista alti mostenitori? Va multumesc, cu stima
Cel mai recent răspuns: ergisela , utilizator 12:49, 31 Ianuarie 2016
Mergeti in audienta la Camera Notarilor Publici din care face parte notarul si expuneti va problema. Se va gasi o solutie cu siguranta.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra dar am fost si la camera notarilor publici dupa ce notarul a refuzat rectificarea, care ma trimis inapoi la notar. Notarul a refuzat din nou sa-mi rectifice certificatul de mostenitor, era foarte agitat spunindu-mi ca el n-a gresit nimic cu toate ca suprafata din certificat nu corespunde nici cu cea din titlul de proprietate al autorului meu, nici cu cea din actul de la arhivele nationale si nici cu suprafata din registrul agricol si sustine ca el nu are nici un act in arhiva care a stat la baza emiterii certificatului de mostenitor.
mergeti cu toate actele la Camera Notarilor in audienta la presedinte.
Faceţi altceva. Faceţi o cerere pentru rectificarea actului. Dacă vă refuză solicitaţi încheierea de respingere. Să vedeţi cum motiva respingerea.
Va multumesc mult pentru raspuns. Am sunat la Camera Notarilor pentru audienta iar o doamna de acolo mi-a dat un numar de telefon al unui notar care face astfel de rectificari. Am sunat notarul si mi-a spus sa vin cu toate actele la inceputul saptaminii viitoare. O sa incerc dar ma intreb daca acel notar poate face rectificarea daca nu face parte din raza teritoriala a judecatoriei de care apartin.

Alte discuții în legătură

Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi dati un sfat daca e posibil. Pe cine ar trebui sa dau in judecata pentru a promova o actiune in anulare/completare sau rectificare ... (vezi toată discuția)
Erori facute de notar ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o foarte problema mare si va rog mult sa-mi dati un raspuns. Am 3 certificate de mostenitor emise de un notar de stat in anul 1989. ... (vezi toată discuția)