Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu rectificarea unui certificat de mostenitor emis in 1990 de un notar de stat. In certificat s-a trecut o suprafata mai mica de teren decit cea reala si din acte. Recent am obtinut de la arhivele nationale un act de proprietate al autorului meu si am solicitat notarului rectificarea certificatului de mostenitor. Notarul refuza, imi spune ca nu mai are in arhiva actele care au stat la baza emiterii certificatului de mostenitor si ma trimite la alti notari care ma trimit tot la el. Va rog mult sa-mi spuneti cum sa procedez. In Instanta din cite am auzit notarii nu au calitate procesuala. Cu cine sa ma judec daca nu mai exista alti mostenitori? Va multumesc, cu stima
Va multumesc pentru sfat. Am incercat de 3 ani de mai multe ori sa intru in legatura cu notarul de stat care este si acum notar, dar de fiecare data fiul acestuia care este si el notar in acelasi birou. mi-a spus sa-i spun lui ce doresc. Cind i-am spus ca s-a strecurat o gresala la emiterea certificatului de mostenitor, acesta s-a agitat foarte tare, spunindu-mi ca nu se poate face nimic, ca tatal sau nu a gresit nimic, ca in arhiva lui nu exista nimic. Ultima data am fost trimisa chiar de catre presedintele Camerei Notarilor, dar notarul s-a agitat si mai tare, iar l-a rugamintea mea s-a emita o incheiere de respingere, mi-a spus ca ce mai vreau ca el mi-a spus destul de clar de fiecare data ca nu se mai poate face nimic. Se poate constata foarte clar ca in certificat s-au inversat cifrele respectiv din 43 s-a trecut 34 iar suprafata totala de teren s-a diminuat cu 900 mp. Nu inteleg de ce notarul refuza rectificarea certificatului atita timp cit nu mai exista alti mostenitori iar eu am toate actele de proprietate ale autorului meu.
In actele de la arhivele nationale sint trecute 4500 mp, in reg. agricol 52 ari, in planul de situatie 4900 mp iar in titlu 1 ha din care au fost instrainate de catre autorul meu 0,5 ha astfel ca trebuia sa fiu intabulata cu cel putin 4500 mp cit este in actul de la arhive iar suprafata trecuta in certificatul de mostenitor dupa utorul meu de 4000 mp nu corespunde cu nici unul din aceste inscrisuri.