avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Erori facute de notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Erori facute de notar

Buna ziua, am o foarte problema mare si va rog mult sa-mi dati un raspuns.
Am 3 certificate de mostenitor emise de un notar de stat in anul 1989. Certificatele sint dupa bunica, mama, si tata toate fiind emise in aceiasi zi pentru aceleasi imobile si aceleasi suprafete de teren. Notarul mi-a trecut in certificate o suprafata mai mica de teren, cea ce nu se indentifica cu titlul de proprietate al bunicii mele. Notarul de stat de atunci este in prezent notar public dar refuza sa-mi rectifice certificatele cu toate ca am fost trimisa in acest scop de catre presedintele camerei notarilor publici.Cind am trec pe la notar gasesc doar pe fiul sau care este tot notar si care s-a agitat foarte tare, iar cind am intrebat de tatal sau mi-a spus ca nu-l pot gasi, ca tatal sau nu a facut nici o greseala, ca arhiva nu exista, iar cind dau telefon se prezinta tot el iar cind ma duc la biroul lor gasesc tot pe fiul sau, asa ca nu am posibilitatea sa pot vorbi cu el, la insistentele mele mi-a spus sa plec imediat. Un certificat de mostenitor suplimentar pentru diferenta de teren nu imi este posibil sa obtin intrucit o parte din teren mi-a fost luata abuziv de un vecin cind ma aflam in strainatate, si cu siguranta in acest scop am nevoe si de un plan de situatie cu suprafata de teren actuala pe cind in prezent o parte din terenul meu este ingradit de vecin. Eu pot face dovada proprietatii al bunicii mele cu titlul de proprietate si cu extrasul dela arhivele stataului. Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 07:55, 15 Ianuarie 2015
Cereti incheiere de respingere. faceti cerere depuneti o la biroul notarial .
Va multumesc mult domnule notar pentru raspunsul dumneavoastra, va rog mult sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez in cazul in care notarul mi-ar elibera o incheiere de respingere. O sa mai trimit o cere prin posta cu confirmare de primire. Am trimis o cerere de cca. 1 an la care am primit un raspuns scurt prin care i-mi comunica "cele solicitate potrivit dispozitiilor in vigoare pot fi rezolvate conform unor certificate suplimentare eliberate de un birou notarial din teritoriul de competenta. Dosarele constituite pentru certificatele de mostenitor initiale nu s-au aflat niciodata in posesia biroului notarial individual".Cu siguranta ca si de aceasta data voi primi acelasi raspuns.
In primul rand dețineți titlu de proprietate luat de la Arhivele statului? Este același cu cel invocat in certificatul de moștenitor? Este anterior certificatului de moștenitor? S au greșit suprafețele din eroare materiala ? Numai in acest caz puteți cere rectificare in alte cazuri se face suplimentare la certificatul inițial. Arhiva notariatului de stat a fost preluata de Camera Notarilor Publici insa dosarul succesoral se topește după 10 ani si se păstrează incheierea finala si certificatul de moștenitor.
Încheierea de respingere este trimisa de notar la judecătorie. Iar judecătoria se va pronunța .
Va multumesc mult domnule notar, detin titlul de proprietate al bunicii in baza caruia s-a eliberat certificatul de mostenitor. In extrasul de la Arhivele Nationale este vorba de acelasi titlu de proprietate al bunicii, Suprafetele s-au gresit din eroare materiala. Notarul nu va emite o incheiere de respingere la cererea mea cel mult imi va trimite acelasi raspuns ca anul trecut. Sint disperata nu stiu ce sa fac in cazul in care notarul nu va trimite incheierea de respingere la judecatorie.
Este obligat prin lege. Dvs cereți încheierea de respingere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Rectificare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu rectificarea unui certificat de mostenitor emis in 1990 de un notar de stat. In certificat s-a trecut o suprafata ... (vezi toată discuția)
Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor ... vlad19722 vlad19722 Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor rezervatar a vandut terenul intravilan la care am si eu dreptul? Titlul de proprietate a fost ... (vezi toată discuția)