avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta suprafata intre Titlu de proprietate si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta suprafata intre Titlu de proprietate si masuratoarea ptr cadastru

Suprafata din certificatul de proprietate ( teren+casa ) difera mult de suprafata masurata de cel care imi face cadastrul. In titlu de proprietate am 1335 mp, iar masuratoarea este de 2000 mp. Casa este a bunicilor mei, fiind amplasata la o intersectie de strazi , nu am decat doi vecini, deci nimeni n-a "tras" de colturi ca sa zic asa.
Initial, inainte ca titlul de proprietate sa fie emis, mi s-a eliberat o adeverinta in care este trecuta suprafata de 1719 mp.
Cei de la primarie sunt foarte gomosi, nu vor sa caute in arhiva, poate asa ne-am lamuri cu totii.
Cum ar trebui sa sune cererea catre primarie, sa fie oficiala si sa pot primi un raspuns ? Nu ma deranjeaza sa scrie in cadastru 1719 mp in loc de 2000 cat s-a masurat, insa nu-mi place ca in titlu apare 1335, fapt ce nu concorda cu realitatea.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 15:50, 3 Noiembrie 2014
ODG 700/2014:
"Art. 85. (1) Pentru imobilele situate în intravilan a căror suprafață rezultată din măsurători este mai mare cu peste 10% faţă de suprafața înscrisă în cartea funciară deschisă potrivit dispozițiilor Decretului – lege nr. 115/1938, de cea din documentaţia cadastrală precedentă pentru care nu s-a deschis carte funciară sau cea din actele de proprietate și pentru imobilele situate în extravilan a căror suprafață rezultată din măsurători este mai mare cu peste 5% faţă de suprafața înscrisă în cartea funciară deschisă potrivit dispozițiilor Decretului – lege nr. 115/1938 sau cea din actele de proprietate, documentația cadastrală se respinge cu excepția situației în care se depun documentele prevăzute la alin. (2).
(2) Pentru imobilele prevăzute la alin. (1), proprietarii pot dobândi excedentul de suprafaţă, fie prin acţiune în instanţă, fie prin procedura eliberării certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar."

modificarea titlului de proprietate priviind suprafata se face tot in instanta #-o
Daca se dovedeste ca cel care a completat in titlul de proprietate a gresit ? Ma intreb oare in ce baza mi s-a eliberat acea adeverinta cu suprafata 1719 mp cat de cat corecta ? Acea suprafata este trecuta si in certificatul de mostenitor.

Cum as putea rezolva fara instanta ?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru teren luissiana luissiana Buna ziua. am un titlu de proprietate din 1996 pe un teren agricol de cca 6000 mp -un singur lot.Ulterior titlul a fost modificat in sensul ca raman pe acel ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate diferit de suprafata reala alexandrupot alexandrupot Fata de suprafata acordata de comisia judeteana , se poate inscrie in titlu de proprietate o suprafata mai mare si daca da ce procent ? In cazul meu s-au ... (vezi toată discuția)
Intabulare marcelutza marcelutza Buna ziua,am si eu o intrebare Am mostenit un teren intravilan de la bunicul meu.Am doar Titlul de Proprietate,terenul nefiind intabulat.Acest teren este ... (vezi toată discuția)