avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua,am si eu o intrebare
Am mostenit un teren intravilan de la bunicul meu.Am doar Titlul de Proprietate,terenul nefiind intabulat.Acest teren este intravilan,ca gradina,de linga o casa care nu i-a apartinut bunicului.In casa respectiva nu locuieste nimeni,proprietara a decedat de 15 ani,fara sa aiba mostenitori directi.Are doar 3 frati care nu au facut succesiune. Problema mea este ca NEAVIND DREPT DE TRECERE SPRE GRADINA,NU POT FACE INTABULAREA.NU ARE CINE SA-MI DEA ACEST DREPT. CE MA SFATUITI SA FAC?SAU SE POATE FACE CEVA CA SA POT INTABULA? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:37, 14 Februarie 2017
In primul rand trebuie sa vedeti sitatia juridica atrenului pe care este construita casa respectiva, apoi faceti documentatia cadastrala pentru prima intabulare .
Actele necesare sunt:
-Cerere tip de recepţie şi înscriere;
- Documentaţie cadastrală;
- Titlu de proprietate - copie legalizată;
- Declaraţia autentică a proprietarului tabular cu privire la faptul că dreptul de proprietate
asupra imobilelor care fac obiectul documentaţiei cadastrale nu a mai fost întabulat şi pe nr.
topografice în situaţia în care recepţia documentaţiei cadastrale se face direct pe nr. cad.
fără corelare cu cărţile funciare deschise conform Decretului - lege nr. 115/1938.
- Declaratia pe propria raspundere privind identificarea limitelor de proprietate si de luare la
cunostinta a suprafetei rezultate din masuratori a imobilului, intocmita conform Ordinului nr. 700/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care diferenţa dintre suprafaţa rezultată din măsurători şi suprafaţa din actele de proprietate este mai mare cu peste 10%.
- Declaratia pe propria raspundere privind identificarea limitelor de proprietate si de luare la
cunostinta a suprafetei rezultate din masuratori a imobilului, intocmita conform Ordinului nr. 700/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care suprafata determinata prin masuratori este mai mica cu peste 10% decat cea din actele de proprietate.
Daca este cazul se cere drept de srvitute auto si ci piciorul catre calea publica.
Multumesc pt. raspuns ! Problema este ca NU ARE CINE SA-MI DEA DREPT DE SERVITUTE,casa este o ruina iar mostenitorii NU VOR SA FACA SUCCESIUNE !Fara sa am acces la gradina,NU MI SE FACE INTABULARE! CE E DE FACUT IN ACEST CAZ? Multumesc
NegociATI CU EI O SOLUTIE. Ei nu au bani, dv. aveti sa le dati poate, vederti ce acte incheiati si cum conditionati. Sau cumparati casa, sau o bucatica, nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate nelutup65 nelutup65 eu si sotia am primit prin mostenire un teren la parintii sotiei la camp . pe actul de proprietateeste trscut socrul meu . cum il putem schimba ? multumim ! (vezi toată discuția)
Cadastru teren luissiana luissiana Buna ziua. am un titlu de proprietate din 1996 pe un teren agricol de cca 6000 mp -un singur lot.Ulterior titlul a fost modificat in sensul ca raman pe acel ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata intre titlu de proprietate si masuratoarea ptr cadastru Adriana68 Adriana68 Suprafata din certificatul de proprietate ( teren+casa ) difera mult de suprafata masurata de cel care imi face cadastrul. In titlu de proprietate am 1335 mp, ... (vezi toată discuția)