avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua.
Ma numesc Simona si sunt mama unei fetite de 9 ani. La data cand s-a nascut fetita mea, nu eram casatorita cu tatal fetitei, el nefiind in tara nu a trecut fetita pe numele lui, drept urmare fata poarta numele meu de fata, iar pe certificatul ei de nastere la numele tatalui nu apare nimic. Intre timp m-am despartit de tatal fetitei. In urma cu 2 ani m-am casatorit legal cu un alt barbat. Intrebarea mea este ce pot face pentru a o trece pe fetita pe numele meu actual (cel obtinut in urma casatoriei cu actualul sot).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:37, 2 Septembrie 2015
Buna ziua,

se poate obtine schimbarea numelui pe cale administrativa, asadar fara proces. Ordonanta 41/2003 prevede o situatie similara cu cea in care va aflati dvs. Cererea se adreseaza la Primarie la serviciul de stare civila.
Și dacă divorțați și reveniți la numele de fata, ii schimbați numele din nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încredinþare minor din afara cãsãtoriei Nykollette Nykollette Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil buterflies buterflies sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa ... (vezi toată discuția)