avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Salutari amicilor Avocatnet...Va rog sa-mi spuneti daca in afara taxei de 3% datorata statului pentru tranzactionarea unui apartament in val. de 19.500 €, mostenit de mama mea, vaduva de veteran de razboi, unic mostenitor, dupa decesul surorii sale, necasatorita si fara copii, se mai platesc alte taxe/impozite ? Ma intereseaza in special daca se considera pretul vanzarii ca venit impozabil si, in consecinta, se va impozita suplimentar cu 16 % ? Titlul de mostenitor s-a eliberat ieri si tot ieri s-a incheiat o intelegere (promisiune) de vanzare cu un tert. Multumiri !!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
Mathushalem, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 4 Septembrie 2015
Taxa pentru dobandirea unui imobil prin mostenire este de 3% plus onorariul notarului . Daca ulterior mostenitorul vinde imobilul la achita un impozit pe pretul incasat din vinzare .Notarul va poate calcula aceste taxe in raport de grila notarilor.
multumesc, eu credeam ca la mostenire se impoziteaza dupa grila iar la vanzare, daca aceasta are loc la mai putin de doi ani se plateste 3 % (sau 2 % daca este la mai mult de doi ani). Nelamurirea este daca mai se plateste 16 % ca impozit pe venit la vanzare, in afara taxelor notariale ?
Nu platiti impozit de 16 % in niciun caz, ci impozitul ala pe tranzactie care e de 2 sau 3 % functie de data dobandirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare apartament veterani (sotie) de razboi ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Exista cumva o facilitate privind scutirea de impozit datorat vanzarii imobilului pentru veteranii si/sau vaduva necasatorita a veteranului de ... (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea ... CAMGZN CAMGZN TAXA LA NOTAR....... Buna ziua! Taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea care este trecuta in certificatul fiscal? Multumesc! (vezi toată discuția)