Salutari amicilor Avocatnet...Va rog sa-mi spuneti daca in afara taxei de 3% datorata statului pentru tranzactionarea unui apartament in val. de 19.500 €, mostenit de mama mea, vaduva de veteran de razboi, unic mostenitor, dupa decesul surorii sale, necasatorita si fara copii, se mai platesc alte taxe/impozite ? Ma intereseaza in special daca se considera pretul vanzarii ca venit impozabil si, in consecinta, se va impozita suplimentar cu 16 % ? Titlul de mostenitor s-a eliberat ieri si tot ieri s-a incheiat o intelegere (promisiune) de vanzare cu un tert. Multumiri !!!
Taxa pentru dobandirea unui imobil prin mostenire este de 3% plus onorariul notarului . Daca ulterior mostenitorul vinde imobilul la achita un impozit pe pretul incasat din vinzare .Notarul va poate calcula aceste taxe in raport de grila notarilor.
multumesc, eu credeam ca la mostenire se impoziteaza dupa grila iar la vanzare, daca aceasta are loc la mai putin de doi ani se plateste 3 % (sau 2 % daca este la mai mult de doi ani). Nelamurirea este daca mai se plateste 16 % ca impozit pe venit la vanzare, in afara taxelor notariale ?