avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncetare angajament - intelegere de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncetare angajament - intelegere de intretinere incheiata cu persoane din afara familiei, deces, mostenire

in Septembrie 2013 o ruda indepartata a sotiei a fost adusa la domiciiliul ei de catre persoane care au luato sa locuiasca la ei < batrinica era in virsta de 93 ani in acea data> si cu un inceput de alzheimer.Vecini nnepotului la care batrinica avea domociliu si care nepot nu locuia la aceiasi adresa ci in Germania si cu acordulacestui nepot au inscris batrinica intr-o casa de batrini anuntindune si pe noi de aceasta.Noi,de fapt sotia fiind ruda desi indepartata ce in aceasta situatie era cea mai apropiata de locatia unde a fost depusa batrina.Persoanele la care aceasta a locuit pina la acea ata ne-au adus o plasa cu actele acesteia cerindune sa ne ocupam de achitarea taxelor ce urmau sa fie platite,de ridicarea pensiei,de vizite etc.nefacind cu noi nici o intelegere scrisa ori verbala in aceasta privinta.Neintrindui pensia batrinici intr-un cont am fost nevoiti sa ducem babuta la o banca < unde ia a mers de bunavoie> si unde a cerut sa- fie expediata pensia in acel cont bancar.in acest an deci la 2 ani babuta a decedaat ,de inmormintare la fel noi ne-am ocupat pina la final<trebue sa mentionez ca babuta nu a trebuit sustinuta financiar avind o pensie buna>.In chiar ziua inmormintari au venit cei care au avuto pe babuta inainte de a fi adusa in centru de batrini si au spus ca ei au avut cu aceasta o intelegere de intretinere si ca tot ce mai are aceasta li se cuvine,Da trebue sa mentionez ca au ramas in urma ei o suma de bani ,imobile nu si tot o data trebue sa spun ca eu ,noi eu si sotia nu avem pretenti sa retinem acesti bani care acuma sint la noi,noi nefiind rude de gradul 1 ori 2. dar mai sint inca 3 n3poti pelinga cel ce ridca aceasta pretentie.V-as ruga sa ma ajutati cu sfatul; CE TREBUE SA FAC, CUM ESTE LEGAL,Va multumesc

Alte discuții în legătură

Daca ma ajuta cineva florin meda florin meda in Septembrie 2013 o ruda indepartata a sotiei a fost adusa la domiciiliul ei de catre persoane care au luato sa locuiasca la ei < batrinica era in virsta ... (vezi toată discuția)
Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Succesiuni. va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea următoarei ... ABANA1 ABANA1 SUCCESIUNI Va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea următoarei probleme: 1. Proprietarul A are 2 copii :pe B si C. B primește de la tatăl lor A ,printr ... (vezi toată discuția)