avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca ma ajuta cineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca ma ajuta cineva

in Septembrie 2013 o ruda indepartata a sotiei a fost adusa la domiciiliul ei de catre persoane care au luato sa locuiasca la ei < batrinica era in virsta de 93 ani in acea data> si cu un inceput de alzheimer.Vecini nnepotului la care batrinica avea domociliu si care nepot nu locuia la aceiasi adresa ci in Germania si cu acordulacestui nepot au inscris batrinica intr-o casa de batrini anuntindune si pe noi de aceasta.Noi,de fapt sotia fiind ruda desi indepartata ce in aceasta situatie era cea mai apropiata de locatia unde a fost depusa batrina.Persoanele la care aceasta a locuit pina la acea ata ne-au adus o plasa cu actele acesteia cerindune sa ne ocupam de achitarea taxelor ce urmau sa fie platite,de ridicarea pensiei,de vizite etc.nefacind cu noi nici o intelegere scrisa ori verbala in aceasta privinta.Neintrindui pensia batrinici intr-un cont am fost nevoiti sa ducem babuta la o banca < unde ia a mers de bunavoie> si unde a cerut sa- fie expediata pensia in acel cont bancar.in acest an deci la 2 ani babuta a decedaat ,de inmormintare la fel noi ne-am ocupat pina la final.In chiar ziua inmormintari au venit cei care au avuto pe babuta inainte de a fi adusa in centru de batrini si au spus ca ei au avut cu aceasta o intelegere de intretinere si ca tot ce mai are aceasta li se cuvine,Da trebue sa mentionez ca au ramas in urma ei o suma de bani ,imobile nu si tot o data trebue sa spun ca eu ,noi eu si sotia nu avem pretenti sa retinem acesti bani care acuma sint la noi,noi nefiind rude de gradul 1 ori 2. dar mai sint inca 3 n3poti pelinga cel ce ridca aceasta pretentie.V-as ruga sa ma ajutati cu sfatul; CE TREBUE SA FAC, CUM ESTE LEGAL,Va multumesc. Florin Meda

Alte discuții în legătură

Lncetare angajament - intelegere de intretinere incheiata cu persoane din afara familiei, deces, mostenire florin meda florin meda in Septembrie 2013 o ruda indepartata a sotiei a fost adusa la domiciiliul ei de catre persoane care au luato sa locuiasca la ei < batrinica era in virsta ... (vezi toată discuția)
Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Sotia supravietuitoare are dreptul sa ceara reconstiture drept de proprietate . mimisarbu@yahoo.com mimisarbu@yahoo.com Buna seara ,va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta. NECHIT SI MARIA VINEREANU Au lasat mostenire conf .declartie fiscala 1948 2200 ha munti Au avut 4 ... (vezi toată discuția)