avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Escrocare batrana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Escrocare batrana cu handicap

buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie insotitor,bani pe care impreuna cu pensia pentru limita de varsta ii incaseaza nepotul.In mod normal nu as avea o problema in acest sens daca banii respectivi ar fi cheltuiti in folosul batrinei dar cum acesta nu justifica o activitate de ingrijire minima aceasta reducandu-se la o farfurie de mancare o cana de apa si o baie la o saptamana in rest soacra-mea nu a iesit din casa in ultimii10 ani decat de 3-4 ori[la doctor si la analize]timpul acordat pentru ingrijire fiind limitat,nepotul avand servici si alte activitatii extra profesionale.Mai arat ca acesta nu are o reprezentare legala nici o aprobare in unanimitate a membrilor familiei si atunci intreb cum poate sa administreze bunurile materiale ale batranei,neputand justifica nici macar calitatea de insotitor[deoarece la plimbare sau la piata nu poate fi vorba ,nici macar la baie,pentru ca acest lucru il poate face singura.mai mentionez ca nepotul impreuna cu sotia si copilul locuiesc ca persoane tolerate cu acordul unuia din cei trei coproprietari.Am inteles ca nu poate fi obligat la un contract pentru a avea o raspundere in acest sens,dar atunci cum se poate reglementa aceasta situatie destul de neplacuta?
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 11:00, 29 August 2016
Îngrijirea este benevolă sau este făcută în baza unui contract de întreținere?
buna ziua .nu exista contract de intretinere iar batrana nu-i intreaba cum ii cheltuie bani doar o pacaleste ca au datorii mari si cheltuieli suplimentare [rate la masina copilul la gradinita salarii micii etc.
Care este actul in baza caruia nepotul incaseaza banii respectivi?Daca ii incaseaza in baza unei procuri, poate revoca procura, daca nepotul nu are procura, batrana pote da procura speciala si autentica oricarei persoane ptr.banii respectivi.
buna ziua .Nu exista nici o procura cu atat mai putin una speciala singurul lucru pe care trebuie sa-l faca este ca in ziua cand vine postasul sa fie acasa si sa semneze pentru primirea pensiei in calitate de martor.batrana nu poate merge la notar deoarece este oarba deci este in imposibilitatea de a semna ,poate un acord verbal nu stiu daca acesta are valoare dar discernamantul si consimtamantul intr-un astfel de caz pot fi puse sub semnul intrebarii.
Ar trebui să luați legătura cu Direcția de Asistență Socială de pe raza localității în care locuiește soacra dvs.

Alte discuții în legătură

Semnatura altei persoane pe talonul de pensie petre_marian petre_marian Buna dimineata,.daca o persoana nevazatoare incadrata in grad de handicap grav fiind pensionara ,nu poate sa-si administreze singura bunurile si primeste ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul unui bolnav cu handicap caruia i se interzice de un membru al familiei legatura cu alt membru al familiei. todordoru@gmail.com todordoru@gmail.com Soacra mea cu certificat de handicap este privata de sora sotiei mele de a fi ingrijita si de sotia mea. Nici la telefon nu i se da sotiei mele sau sa fie ... (vezi toată discuția)
Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)