avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... semnatura altei persoane pe talonul de pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

semnatura altei persoane pe talonul de pensie

Buna dimineata,.daca o persoana nevazatoare incadrata in grad de handicap grav fiind pensionara ,nu poate sa-si administreze singura bunurile si primeste pensia prin posta,dar la pr imirea pensiei adusa de postas pe cuponul de pensie de primire semneaza o alta persoana care nu are o calitate legala de reprezentant,nici procura speciala notariala si nici unanimitatea din partea consiliului de familie.Ce se poate face intr-o astfel de situatie,daca acea persoana profita de handicapul batranei,mentionez ca aceasta are si ceva afectiuni psihice [atacuri de panica],cheltuindu-i toti banii din pensii fara a justifica acest fapt nimanui si cum s-ar putea incadra din punct de vedere juricic acest fapt?
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 22:57, 26 Aprilie 2016
Ce calitate are acea persoana care ridica banii ? Consiliul de familie de care vorbiti a fost legal constituit ? Din cine este el format ?
buna dimineata .persoana respectiva are calitatea de nepot consiliul de familie sunt cele doua fice legitime ale batranei iar de acord a fost numai una dintre cea al carui copil are calitatea de nepot,Mai arat ca succesiunea `dupa tata s-a facut in acte figurand ca ,copropietari batrana plus cele doua fete.
Ce legatura are succesiunea cu talonul de pensie ?

Nu exista un consiliu de familie legal instituit in cazul dvs.

Daca batrana nu are discernamantul afectat nu aveti nicio posibilitate de a ii contesta actiunile.

Daca credeti ca nu este capabila sa isi ia propriile decizii si sa isi administreze bunurile puteti sesiza instanta sa dispuna in sensul numirii unui curator.
buna seara .O evaluare a discernamantului nu a fost facuta deoarece cei ce i-au administrat pensiile nu au avut interes.din cate stiu eu aceasta evaloare se face din 3 directii si anume fizic ,psihic si moral.Din punct de vedere fizic sigur nu poate sa se gospodareasca singura ,iar din punct de vedere psihic si moral ce personalitate mai poti avea cand esti dependent de altcineva.M-am interesat la directia nationala de protectie a persoanelor cu handicap,le-am explicat situatia referitoare la conditiile de igena [camera unde locuieste este plina de mucegai faianta din bucatarie plina de grasime iar per total toatal in toata casa este o dezordine generala.In momentul cand batrana va fi decapusata am inteles ca acest lucru se va intampla curand am sa sesizez instanta in vederea numirii unui curator a numirii unui consliu de familie si as dorii sa adresez si o cerere referitoare la dol ca viciu de consimtamant,cred ca este vorba concret de sugestie si captatie,adica in specularea afectiunii sau pasiunii unei persoane pentru. a o determina sa faca o donatie [plata]sau un legat.in acest sens as dorii sa va rog daca puteti a-mi spune pentru promovarea unei astfel de actiuni cam ce fel de probe ar fi admise si solide in acelasi timp .Va multumesc anticipat si va urez PASTE FERICIT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Intretinerea petre_marian petre_marian Buna ziua.as dorii sa prezint faptele pe scurt si care ar purea fi in viitor efectela acestora .soacra-mea se afla in stare de nevoie.aceasta are doua fiice ... (vezi toată discuția)
Cine are voie sa ridice pensia? Adryann22 Adryann22 Buna ziua, Vin cu rugamintea la dumneavoastra de a-mi spune cine are voie sa ridece pensia unei batrane luata cu intetinere dar in actul de intretine nu ... (vezi toată discuția)