avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinerea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinerea

Buna ziua.as dorii sa prezint faptele pe scurt si care ar purea fi in viitor efectela acestora .soacra-mea se afla in stare de nevoie.aceasta are doua fiice .In urma cu doi ani nepotul a declarat ca isi asuma sarcina ingrijirii batranei dar cu conditia ca sotia sa ii cedeze cota parte din proprietate,in atare conditii devenind unic mostenitor deoarece din partea lui masa si a bunicii nu ar fi nici o problema.Sotia a refuzat si de la acel moment a inceput jihadul.,sotia nu a mai avut acces de a avea relatii personale cu propria mama.Dupa o scurta perioada nepotul sa mutat din apartament la o alta adresa in urma faptului ca scopul principal nu a fost atins ,acesta neavand nici un raport juricic cu bunica ci doar o datorie morala pentru faptul ca bunica a acceptat sa fie jefuita in schimbul unei sumare activitati de ingrijire;aceasta activitate desfasurandu-se in necunoscut avand multe scenarii dovedite de partile interesate.Sarrcina ingrijirii batranei a fost preluata de catre cumnata-mea la inceputul anului .raportul juridic al acestei ingrijiri fiind art 52 din legea 292/2011 punctul 2.adica al ingrijirii informale[persoana necalificata,Afectiunile de care sufera batrana sunt;hansicap grav vizual nerevizuibil,diagnostice asociate;tulburari psihice.anxietate ,depresie .verij, atac de panica ,deficienta de auz diabet si ceva probleme cu inima],aceasta fiind intr=o evidenta stare de dependenta,Mai mult pentru ca aceasta ingrijire la domiciliu sa poata desfasura in conditii optime este obligatoriu a fi atasata la dosarul medical al pacientei fisa geriatrica sau o evaluare a nevoilor persoanei pentru stabilirea incadrarii in grad de dependenta conform grilei 886/5-10-2000.Ce as dorii sa arat privitor la scopul acestei ingrijiri este acela al posesiei si folosintei apartamentului unde lociieste batrana si administrarea veniturilor din pensie si a ajutorului de handicap,sume care evident nu sunt transparente.Intrebarea mea este ce se poate face pentru ca sotia sa aiba acces la ingrijirea mamei [aceasta obligatie fiind solidara ]?

Alte discuții în legătură

Batrana izolata si abuzata de ingrijitor SandraM SandraM Suspectez ca o batrana este izolata si victima a unor abuzuri. Context: o prietena de familie/ ruda indepartata - prietena inca din anii 1950 cu bunicii ... (vezi toată discuția)
Obligatia legala de intretinere petre_marian petre_marian Buna ziua.As dorii cateva lamuririi pe tema ;impiedicarea exercitarii obligatiei legale de intretinere de catre o terta persoane cu caracter manipulatoriu ? (vezi toată discuția)
Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)