avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se poate face in cazul unui bolnav cu handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se poate face in cazul unui bolnav cu handicap caruia i se interzice de un membru al familiei legatura cu alt membru al familiei.

Soacra mea cu certificat de handicap este privata de sora sotiei mele de a fi ingrijita si de sotia mea. Nici la telefon nu i se da sotiei mele sau sa fie vazuta.Soacrei mele sotia i/a inceput dosarul de handicap dar sora ei nu a respectat intelegerea de a/si impartii responsabilitatiile/acum urmarind interesele ei strict financiare avind procese pe rol de savirsirea infractiunii de inselaciune.Ce trebuie sa faca sotia mea pentru a pune capat acestei situatii.Mama sotiei nu are inca desemnat un insotitor.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
todordoru@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 00:26, 10 Februarie 2018
Buna seara.Exact aceiasi problema o am si eu cu singura diferenta ca ca nepotul si-a asumat responsabilitatea ingrijirii soacra-mi prin declaratie scrisa la d g a s p c ,in momentul de fata a abandonat-o si cred ca sarcina o indeplineste in continuare cumnata mea,soacra-mea are handicap vizual grav din anul 2011 iar de circa 10 ani probleme psihice ca de exemplu[depresie ,anxietate ,atacuri de panica ,sindrom vertijinos,etc.Eu in situatia mea am in vedere doua actiuni ,1[punerea sub interdictie[cei care o administreaza nu au interes asupra investigatiilor de natura psihica,cel mai probabil convenindu-le situatia ,2]actiunea in leziune[atunci cand nu exista egalitate intre prestatii.Indiferent cum s-ar privi aceasta situatie trebuie mai intai privite si analizate scopurile si apoi trase concluziile,pentru ca problema poate fi una juridica ,medicala,sau sociala,toate dezbatute in contextul dreptului familiei.Pentru insotitor depinde ce tip de handicap are,daca a optat pentru indemnizatia de insotitor ,atunci este alegera ei pe cine alege,doar asistentul personal este platit de catre primarie prin contract individual de munca.Referitor la cazul in care nu poate semna personal talonul de pensie acet fapt nu constituie un obstacol la inmanarea pensie deoarece poate semna cumnata in calitate de martor asistent la inmanarea pensiei deci fara sa fie nevoita a prezenta vre-o procura,sarcina postasului fiind aceia de a constata ca titularul dreptului mai este in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune petre_marian petre_marian Buna ziua.Sotia mea impreuna cu sora sa au dezbatut succesiunea dupa tatal lor avand cote -parti egale impreuna cu mama lor care traieste aceasta avand o cota ... (vezi toată discuția)
In cazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate ... Nela iordache Nela iordache Incazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate 1, nevazatoare si grad grav de handicap, cu insotitor, este normal ca ea sa aleaga intre ... (vezi toată discuția)