Buna ziua.Sotia mea impreuna cu sora sa au dezbatut succesiunea dupa tatal lor avand cote -parti egale impreuna cu mama lor care traieste aceasta avand o cota -parte mai mare .Acum situatia este in felul urmator.Soacra-mea este persoana cu handicap vizual drept pentru care cumnata impreuna cu cumnatul isi asuma sarcina ingrijiri,dar fara a avea un raport obligational cu aceasta.Nimic nou pana aici ,sotia nu vrea ca la varsta de 57 de ani sa stea cu mana intinsa la pensia mamei,dar problema adevarata este aceea ca cumnata ii interzice dreptul de as vedea mama din motive pe care eu nu le cunosc dar le banuiesc si anume ,indepartarea sotiei pentru a nu avea acces la controlul activitati de ingrijire si controlul destinatiei banilor .Mentionez ca soacra-mea a trait in pace si armonie cu toti membri familiei pana la varsta de 84 de ani data intervenirii acestei stari conflictuale.Drept urmare a prezentarii acestor fapte intreb.ce se poate face in situatia actuala,mai poate sotia sa isi vada mama in acesta viata si ce ar putea urmari sora ei prin aceasta atitudine?
In calitate de coproprietar sotia dvs. are dreptul de a intra in casa si de a o vedea pe mama. In cazul opunerii surorii se poate adresa politiei cat si Directiei de asistenta sociala de sector pentru a verifica cum este ingrijita.
Buna ziua..Sotia de la declansarea acestui conflict care are legatura cu refuzul acesteia de as ceda cota parte de coproprietate catre nepot a fost diagnosticata cu diabet insulino-dependent ,cu cancer la san recent termind trapia chimiopatica si trebuie sa fie programata pentru operatie in curand.Ceea ce conteaza cel mai mult este ca aceeasta sa mai apuce sa-si vada mama macar odata inainte de a fi prea tarziu si din pacate nu stiu cum sa fac acest lucru posibil deoarece cumnata si familia acesteia se folosesc de substituirea decizionala a soacrei-mele
Buna ziua..Sotia de la declansarea acestui conflict care are legatura cu refuzul acesteia de as ceda cota parte de coproprietate catre nepot a fost diagnosticata cu diabet insulino-dependent ,cu cancer la san recent termind trapia chimiopatica si trebuie sa fie programata pentru operatie in curand.Ceea ce conteaza cel mai mult este ca aceeasta sa mai apuce sa-si vada mama macar odata inainte de a fi prea tarziu si din pacate nu stiu cum sa fac acest lucru posibil deoarece cumnata si familia acesteia se folosesc de substituirea decizionala a soacrei-mele