avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce am nevoie pentru a deschide o librărie online?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce am nevoie pentru a deschide o librărie online?

Plănuiesc să deschid o librărie online în care să vând cărți aparținând unor autori care își dau acordul ca eu să le vând cărțile, să îmi opresc un comision și să le fac plata însumând restul ce le revine. Menționez că vânzările vreau să le fac printr-o întreprindere individuală în clasa CAEN comerț cu amănuntul pe internet.

Doresc să știu:
1. Dacă am nevoie de un contract între mine și scriitori, prin care ei își dau acordul ca eu să le vând cărțile. Știu că libris are un contract de difuzare.
2. Cum pot face plățile către scriitori care nu au PFA sau o altă formă juridică

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stepanadrian , utilizator 23:28, 2 Septembrie 2015
Înființați o societatea comercială cu acest domeniu de activitate. Va trebui să aveți un acord scris pentru comercializarea titlurilor de carte ce aparțin autorilor.
Mulțumesc pentru răspuns. Întreprinderea Individuală nu e suficientă pentru aceasta? Am înființat deja întreprinderea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin virtual lordsvg lordsvg Buna ziua, detin o editura si doresc sa imi fac un magazin virtual prin care pot vinde cartile mele, trebuie sa adaug in cod CAEN pentru aceasta activitate ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru site online-comert flori krompaczki krompaczki Buna ziua, Recent mi-am stors creierii cu scopul de a infiinta o firma, mai mult axata pe comert. Dat fiind faptul ca lucrez mai mult in domeniul comertului ... (vezi toată discuția)
Ce pot vinde cu codul caen 4791? bran-andrei-dumitru bran-andrei-dumitru Ce pot vinde cu codul CAEN 4791, mai trebuie adaucate alte coduri CAEN pentru a vinde prin intermediul internetului tot ce cuprinde produse alimentare si ... (vezi toată discuția)