Plănuiesc să deschid o librărie online în care să vând cărți aparținând unor autori care își dau acordul ca eu să le vând cărțile, să îmi opresc un comision și să le fac plata însumând restul ce le revine. Menționez că vânzările vreau să le fac printr-o întreprindere individuală în clasa CAEN comerț cu amănuntul pe internet.
Doresc să știu:
1. Dacă am nevoie de un contract între mine și scriitori, prin care ei își dau acordul ca eu să le vând cărțile. Știu că libris are un contract de difuzare.
2. Cum pot face plățile către scriitori care nu au PFA sau o altă formă juridică
Înființați o societatea comercială cu acest domeniu de activitate. Va trebui să aveți un acord scris pentru comercializarea titlurilor de carte ce aparțin autorilor.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.