avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil (CIM sau Contract civil)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil (CIM sau Contract civil)

Buna seara, am fost in somaj pana pe data de 15 iulie a.c.. In luna august nu am fost angajata dar am lucrat ca terapeut ABA la domiciliu cu un copil. Incepand cu luna septembrie voi fi angajata. Saptamana trecuta am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cum pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului in conditiile in care in luna august sunt descoperita. Ce pot sa fac in aceasta situatie ca sa nu pierd indemnizatia doar pentru ca imi lipseste o luna...Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 10 Septembrie 2015
Care ar fi data preconizata a nasterii ?
In aprilie 2016.
In acest caz, perioada eligibila pentru CCC va fi mai 2015 - aprilie 2016.

.. in conditiile in care in luna august sunt descoperita. ...

Singura posibilitate de a acoperi luna august este fie incheierea unui c.i.m. retroactiv, cu timp partial sau cu norma intreaga, fie a unui alt contract civil in baza caruia sa realizati venituri (contract de prestari servicii etc.).
Atentie insa ca o astfel de posibilitate este supusa aplicarii unor sanctiuni contraventionale in cazul unor controale ale institutiilor abilitate.

.... In luna august nu am fost angajata dar am lucrat ca terapeut ABA la domiciliu cu un copil. ...

Pentru aceasta situatie nu s-a incheiat niciun contract ?
Buna seara, nu am incheiat contract. Puteti sa-mi explicati ce fel de contract ar fi trebuit sa inchei. Unde ar fi trebuit sa-l inregistrez ca sa poata fi luat in considerare?Ce presupune mai exact contractul civil in cazul meu.Am prestat servicii pt o persoana fizica.Mentionez ca nu am cabinet dar am drept de libera practica..Ma ajuta pentru viitor. Va multumesc
Un contract de prestari servicii se putea incheia sau un c.i.m.cu timp partial sau norma intreaga.

Despre inregistrarea contractului de prestari servicii cititi aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Referitor la inregistrarea c.i.m. :
- incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la ITM c.i.m
- dupa aceasta data c.i.m. se completeaza si se transmit prin registrul electronic de evidenta a salariatilor.
Art. 4 din HG 500/2011:
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
- angajatorul este obligat sa va inmaneze un exemplar de pe acel c.i.m.

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca realizez venituri din contract de colaborare? slaura slaura Buna ziua, Se poate obtine indemnizatia de crestere copil in conditiile in care in ultimele 2 luni de sarcina am contract de colaborare si imi platesc ... (vezi toată discuția)