avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit

Buna seara
va rog tare mult a ma indruma in urmatoarea situatie:
Sunt cu sotul in curs de divort, inca nedepuse actele la notar, urmand perfectarea actelor in scurt timp.
Cum se face partajarea creditului contractat la banca?
Noi dorim ca acest credit sa fie preluat de mine in continuare pe perioada ramasa,insa sotul isi va ceda partea de 1/2 din apartament ( e 1/2 pt ambii dintre noi fiind cumparat inainte de casatorie). Am inteles de la notar ca e nevoie de acordul bancii pt partajrea lui. Exact ce tb sa scrie acea adresa emisa de banca.
Avand in vedere ca la banca unde este creditul(sotul codebitor) sunt la limita privind gradul de indatorare de una singura , insa am posibilitatea refinantarii lui de la alta banca , lucrand in acest domeniu, credit luat singura, ulterior sentintei de divort.
In acest caz, cum se poate stipula in ctr de partaj ca de fapt eu am creditul la banca X in sold ,dar el va fi preluat de banca Y?
Voi obtine o notificare de aprobare in acest sens. E suficienta notarului aceasta aprobare a creditului in care eu sunt singurul debitor ?
Mai intai trebuie sa divortati ca sa puteti face partajul. Notarul va lua act de vointa partilor la partaj , iar banca isi va da acordul , nu sunteti primul caz . Transferul creditului e o operatiune distincta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca rang i fara codebitor amaria79 amaria79 buna ziua pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt ... (vezi toată discuția)