avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu social fara acordul meu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu social fara acordul meu

Buna ziua,

In anul 2010 am achizitionat un apartament. Acest apartament a fost cumparat de fostul proprietar in anul 2000. Recent am aflat ca la aceasta adresa este inregistrat sediul social al unei firme infiintate in anul 1997.

As dori ca aceasta firma sa isi mute sediul social in alta parte avand in vedere prevederile noului cod fiscal care prevede impozite majorate pentru locuintele folosite ca sediu social.

Problema este ca nu pot lua nicicum legatura cu administratorii acelei firme. Am cerut date la ONRC despre aceasta firma, insa in raspuns am fost informat ca firma nu are trecut niciun fel de date de contact, nu telefon, nu email, nimic.

Firma este declarata inactiva fiscal de catre ANAF, nu a depus de multi ani niciun fel de document.. pare o firma lasata de izbeliste de care proprietari probabil ca au si uitat de ea sau nu ii mai intereseaza.

1. Am vreo sansa ca impozitul marit sa nu se aplice daca firma este inactiva ?

2. Ce pot sa fac ca sa mut acel sediu social din apartamentul meu ?

Apartamentul este situat in Bucuresti.

Edit: Am fost cam neinspirat in alegerea titlului pentru acest topic, rog un moderator sa il schimbe daca se poate in "Se aplica impozitul marit daca firma este inactiva ?"
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
CornelT, utilizator
Cel mai recent răspuns: CornelT , utilizator 17:28, 4 Septembrie 2015
Sediul social al firmei este expirat sau este încă valabil?
Nu stiu, banuiesc ca la vremea respectiva a fost facut un contract de comodat sau ceva de genul asta... contract care nu este in posesia mea.

La achizitionarea ap. nu am stiut ca acolo o firma isi are sediul social
Solicitați un constatator de la ONRC, acolo este specificat dacă sediul este valabil
Trebuie sa merg la ONRC sa cer un constatator care va ... constata ca firma nu mai are sediul social acolo ?

In urma acestei constatari acea firma nu va mai avea sediul social in ap. meu ?

Am inteles bine ? Doar atat trebuie sa fac ?

Va multumesc pentru sfaturile dvs.!
Nu, nu este suficient. ONRC vă va elibera un certif constatator de informare asupra firmei respective, unde apar date cu privire la sediul social. Problema dvs se rezolvă cu o acțiune în instanță. Luați legătura cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Arhiva carti de munca laslofelicia laslofelicia Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti unde pot gasi arhiva cartilor de munca de la Electronica SA Bucuresti. (vezi toată discuția)
Firma in apartament prin contract de comodat impunere impozit andrugrasu andrugrasu Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social de la o adresa papaya papaya Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am inchiriat apartamentul unei firme care si-a stabilit aici sediul social pe baza unui ... (vezi toată discuția)