avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

sint nascut in februarie 1960 , as vrea sa ma pensionez anticipat avind in vedere ca am si unele probleme de sanatate . nu stiu ce acte am nevoie.ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 3 Septembrie 2015
1. Pentru un barbat nascut in februarie 1960 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 65 de ani, in februarie 2025, daca aveti un stagiu de cotizare de 15 ani.

3. Puteti solicita pensie anticipata (fara diminuare) la 60 de ani, in februarie 2020, daca aveti un stagiu de cotizare de 43 de ani.

3. Puteti solicita pensie anticipata partiala la 60 de ani, in februarie 2020, daca aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani.

4. - Puteti beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ionescumarinescu ionescumarinescu Ma numesc stefan si am varsta de 59 de ani .Am ani lucrati 42 de ani 2 luni si 23 de zile am fost dat in somaj care s a terminat si acum incec sa ma ... (vezi toată discuția)
As putea sa mă pensionez? Enachee Enachee Bună ziua mă numesc Gheorghe sunt nascut in luna mai 1960, am 36 de ani cotizați și sunt în șomaj. as putea sa mă pensionez anticipat la 57 de ani. Va ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata idhiticas idhiticas Buna ziua. Tatal meu are 55 de ani, e hiertensiv, are peste 37 de ani de munca, are 3 ani de munca la grupa a II-a (a fost si inca este sofer pe autobuz - ... (vezi toată discuția)