avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,

tatal meu are 41 de ani de munca, 58 de ani varsta.Cand ar putea iesi la pensie anticipat?

Multumesc,
Lucia Cita
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 25 Iunie 2014
Care este data nasterii tatalui dvs?
Conditii:
Varsta 60 de ani
Stagiu 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
7 iulie 1956
In aceste conditii , tatal dvs ar putea beneficia de pensie anticipata la virsta de 60 ani daca indeplineste conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

Avand in vedere varsta si stagiu pe care l-ati postat, ar insemna ca peste 2 ani (dupa iulie 2016) tatal dvs se poate pensiona anticipat.
multumesc !

Alte discuții în legătură

Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Pentru un barbat nascut in data de 04.04.1960 care a lucrat pana in prezent 32 ani si 3 luni plus 2 luni platit contributia la pensie si are in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)