avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto la o masina vanduta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto la o masina vanduta

Buna ziua,

In urma cu trei ani am luat o masina din Germania dupa care am inmatriculat-o in Romania si i-am platit toate taxele la zi+taxa auto de inmatriculare dar anul trecut am vindut-o avind acum alt proprietar. Am aflat ca intre timp s-a schimbat legislatia; intrebarea ar fi daca eu cel care am platit primul taxa auto imi pot recupera aceasta taxa de la ANAF, eu in prezent nemaifind proprietarul masini respective
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
klausen, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:11, 3 Septembrie 2015
O puteti recupera pe calea unei actiuni in justitie., in temeiul art.1341 (1), plata nedatorata. Atentie, aveti nevoie de asistenta unui profesionist (jurist, avocat), trebuie respectate niste proceduri, citate toate institutiile care vor fi parte in proces! In plus pe langa suma initiala veti cere calcularea dobanzii, repet, adresati-va cuiva de ,,meserie" !
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
DlGoe, utilizator
Deci cu alte cuvinte legea actuala in care la ANAF te duci cu o hartie si in 5 ani ati iei bani este pt. cei care si-au achzitionat masini, sunt proprietari si au platit taxa de prima imatriculare. Pentru restul care au platit si numai au masinile din anumite considerente tot prin instante trebuie sa umblam in conditile in care statul ne-a bagat mina in buzunar atiti de usor. Doamne in ce tara traim..
Poate nu m-ati inteles! Ce v-am spus eu este o metoda sigura de a va primi banii ! Daca v-ati adresa anaf-ului cu o cerere, ei ar accesa baza de date si ati aparea ca ati instrainat autovehiculul. Statul e cel mai mare hot si-i greu sa-i iei ce a ,,inghitit", asa ca ar vedea repede ca cel care a cumparat autovehiculul, in situatia in care d-voastra vi s-ar restitui taxa, ar ,,scapa" netaxat. Ca sa va convingeti, mergeti la ad-tia financiara unde ati platit taxa si intrebati-le pe d-le de la ghiseu (faceti pe prostul, ce sa va zic ?!) daca aveti dreptul la restituire in situatia in care ati vandut autovehiculul. Postati aici raspunsul pe care-l veti primi! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)
Proces incheiat taxa , inmatriculare masina din nou kosmoo88 kosmoo88 Buna ziua , Am cumparat o masina pentru care a fost castigat procesul in vederea recuperarii taxei auto de fostul proprietar dar acesta inca nu si-a ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline 1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina? 2. Daca am ... (vezi toată discuția)