avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Proces incheiat taxa , inmatriculare masina din nou
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Proces incheiat taxa , inmatriculare masina din nou

Buna ziua ,

Am cumparat o masina pentru care a fost castigat procesul in vederea recuperarii taxei auto de fostul proprietar dar acesta inca nu si-a ridicat banii de la administratia financiara pentru ca eu sa pot inmatricula masina fara sa platesc taxa din nou. Aceasta a fost motivatia lui dar eu am primit de la ANAF dovada ca taxa a fost recuperata in urma procesului si ca eu trebuie sa o achit din nou. Acum intrebarea mea este daca eu obtin de la AF de unde el apartine o dovada ca acesta inca nu si-a ridicat contravaloarea taxei , pot merge cu ea la ANAF sa schimb ceva?
Cel mai recent răspuns: alalik , utilizator 20:56, 2 Iulie 2014
Daca ati primit o dovada din care rezulta ca taxa a fost recuperata inseamna ca aceasta este situatia reala nu ceea ce va spune vanzatorul. Ce sa schimbati la Administratia Financiara? Sa va dea un inscris din care sa rezulte ca taxa nu a fost recuperata desi aceasta a fost recuperata? Nimeni nu va face acest lucru, deoarece poate raspunde penal.
Pe de alta parte, dovada privind faptul ca a fost sau nu recuperata taxa trebuie emisa de Administratia Financiara pentru ca ea detine dosarul fiscal cu privire la autoturism.
Fostul proprietar insista sa merg cu el la ad. financiara targoviste sa imi elibereze cei de acolo o adeverinta ca nu si-a ridicat banii in urma procesului pe care l-a castigat. Si imi recomanda sa merg cu acea adeverinta la anaf sector 1. Eu sincer nu cred ca pot sa rezolv problema in felul acesta , ma gandeam sa platesc taxa si sa o recuperez apoi .
Buna!
As avea nevoie si eu de ceva sfaturi, cum sa procedez in legatura cu imatricularea masinii mele.
Povestea este in felul urmator....La inceputul anului trecut eu si fratele meu am urmat procedurile in vederea imatricularii masinilor noastre cu numere de Spania, prin procedura clasica...a da in judecata....
Amandoi am avut acelasi avocat, in aceeasi zi procesul , aceleasi masini, anul 2004 amandoua ..doar ca mare ne-a fost surpriza sa constatam ca unul a castigat procesul si a putut sa isi imatriculeze masina iar eu nu ....mi se pare o discriminare totala! cum se poate ca o lege la cineva sa se aplice iar la altcineva nu ...aberanta treaba asta cu taxa ....
cine imi poate da un sfat va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto georgescucatalin87 georgescucatalin87 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum pot afla si de unde daca fostul propietar al masinii care o am si-a recuperat banii din taxa veche. 1) DAca nu s-au ... (vezi toată discuția)
Problema adeverinta anaf badshtef badshtef Acum doua saptamani am solicitat eliberarea unei adeverinte cum ca taxa masinii mele nu a fost restituit. Au zis sa le las numarul de telefon ca ma cauta ei. ... (vezi toată discuția)
Lnmatriculare autoturism alex1088 alex1088 buna ziua! detin un autoturism de prahova iar in urma cu 2 saptamani am mers pana la Ploiesti iar la un filtru de control domnii politisti au constatat ca ... (vezi toată discuția)