avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum pot afla si de unde daca fostul propietar al masinii care o am si-a recuperat banii din taxa veche.
1) DAca nu s-au ridicat se considera taxa de timbru verde ???Si pot inmatricula masina fara sa platesc acei foarte multi bani.
2) As putea sa ii recuperez eu in locul celui care i-a achitat???
Cel mai recent răspuns: JohnnyBRB , utilizator 22:45, 19 Septembrie 2013
Daca a recuperat taxa sau nu, trebuia sa stii din momentul cumpararii masini, uneori pretul masinii poate fi mai mic, din cauza acestei taxe. Important pt tine este ca respectivul care ti-a vandut masina sa nu fi recuperat taxa, altfel va trebui sa dai statul in judecata sa iti poti inmatricula masina. Ca sa afli daca a recuperat taxa sau nu, fie vorbesti cu el la telefon, fie mergi la Administratia Financiara unde isi are domiciliul si acolo poti afla. Ai incercat sa inscrii masina la politie si acestia ti-au cerut vreo dovada privind plata taxei?

A doua intrebare este pusa in gluma? Ei bine taxa se restituie proprietarului doar daca nu a vandut masina. Desi am vazut pe forum ca cineva scria ca poti cere restituirea chiar daca ai vandut masina. Ei bine, mie nu mi-au permis si nu mi-au primit actele la administratie.
Pe cei temei nu v-au primit actele cei de la administratie?...Ce relevanta are ca cineva a vandut masina pana la solutionarea procesului in care a cerut recuperarea taxei?...Mi se pare o mare prostie. Spre exemplu eu, cand am vandut masina (precizez ca actiunea in recuperarea taxei era deja formulata la momentul in care am vandut-o), am cerut un pret mai mic tocmai pentru ca urma sa recuperez taxa.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
JohnnyBRB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto in euro sau in lei ? oldestwolf2000 oldestwolf2000 buna seara ! este relativ complicat cu inmatricularea fara plata taxei, respectiv te poti astepta ca tii masina in fata blocului ceva vreme, cu toate ca vei ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma judec pentru taxa auto deoarece nu mai dispun de 1000e pentru taxa IdaTuning IdaTuning Buna dimineata in 2008 am achizitionat o masina din germania si anume o honda civic motor 1,3 benzina ,fabricatie 89 masina nu dispune de nici un fel de ... (vezi toată discuția)