Tata a decedat in 2014. Conform actului de succesiune, din apartamentul de 3 camere pe care il detineau impreuna mama si tatal meu, mamei i-a revenit 1/2 din apartament plus 1/4 din jumatatea ramasa, iar mie 3/4 din jumatatea care era de drept a tatei (sora mea a renuntat la mosternire). Simplificat, mama are 5/8 din apartament iar eu 3/8 din el. Problema mea este ca as dori ca acel apartament sa fie vandut pentru a-mi capata partea de mostenire in bani. Ar fi bine si oentru mama, deoarece acum locuieste singura in apartamentul de 3 camere, iar intretinerea este mare pentru pensia ei si chelutielile ei medicale. Dar ea nu pare sa vada avantajele vanzarii si nu vrea sa vanda - sigur, este si batrana si nu intelegerea ei asupra problemei este destul de limitata. Ce pot face - exista vreo modalitate de a rezolva aceasta problema?
Solutia este partajarea apartamanetului in sensul ca el se va atribui mamei (care are o cota mai mare ) fiind obligata sa va plateasca o sulta egala cu valoarea cotei dvs. Se va face o evaluare de catre un expert in instanta. Procesul este costisitor , veti achita taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului, expertiza si onorariu de avocat , in plus mama nu cred ca dispune de bani sa va achite sulta.
Succesiune
ivm
La intai aprilie 2008, a decedat tatal meu. Pentru stabilirea cotelor succesorale, s-a incredintat dosarul de catre primarie, unui birou notarial din ... (vezi toată discuția)