avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de mostenire

Tata a decedat in 2014. Conform actului de succesiune, din apartamentul de 3 camere pe care il detineau impreuna mama si tatal meu, mamei i-a revenit 1/2 din apartament plus 1/4 din jumatatea ramasa, iar mie 3/4 din jumatatea care era de drept a tatei (sora mea a renuntat la mosternire). Simplificat, mama are 5/8 din apartament iar eu 3/8 din el. Problema mea este ca as dori ca acel apartament sa fie vandut pentru a-mi capata partea de mostenire in bani. Ar fi bine si oentru mama, deoarece acum locuieste singura in apartamentul de 3 camere, iar intretinerea este mare pentru pensia ei si chelutielile ei medicale. Dar ea nu pare sa vada avantajele vanzarii si nu vrea sa vanda - sigur, este si batrana si nu intelegerea ei asupra problemei este destul de limitata. Ce pot face - exista vreo modalitate de a rezolva aceasta problema?
Solutia este partajarea apartamanetului in sensul ca el se va atribui mamei (care are o cota mai mare ) fiind obligata sa va plateasca o sulta egala cu valoarea cotei dvs. Se va face o evaluare de catre un expert in instanta. Procesul este costisitor , veti achita taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului, expertiza si onorariu de avocat , in plus mama nu cred ca dispune de bani sa va achite sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare imobil herbert24 herbert24 Buna ziua. Am doua intrebari: 1.In urma decesului mamei mele, succesiunea privind apartamentul care apartinea mamei mele (in urma succesiunii dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiune ivm ivm La intai aprilie 2008, a decedat tatal meu. Pentru stabilirea cotelor succesorale, s-a incredintat dosarul de catre primarie, unui birou notarial din ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se dezbate succesiunea după tată in instanță ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara! Se dezbate succesiunea după tată in instanță deoarece nu ne putem înțelege. Este vorba despre mama si doi copii. Sau hotarit cotele ... (vezi toată discuția)