Buna ziua,
Din anul 2012 am PFA sistem real, il paralel angajata . Ca impozite am platit 16% impozit pe venit si 5,5% CASS. Incepand cu luna octombrie voi ramane doar cu PFA.
1. In ce conditii pot lua somaj , in cazul in care firma la care lucrez se desfiinteaza ?
2. Ce impozite trebuie sa platesc in plus , in cazul in care venitul brut anual al PFA este aproximativ 6000 lei ?
Pentru a beneficia de somaj in conditiile in care detineti si o P.F.A. nu trebuie sa obtineti ca urmare a activitatii acesteia venituri lunare mai mari decat indicele social de referinta (in prezent 500 lei).
Multumesc pentru raspuns!
Care venit sa nu fie mai mare ? Daca, de exemplu, venitul brut lunar = 600 lei si dupa deducerea cheltuielilor venitul net = 300 lei . Si, pentru acest venit cat trebuie sa platesc pentru somaj si pensii ? ( impozite pe care nu le plateam pana acum )
Deducere 2017
marcelctin
buna ziua.
va rog sa ma lamuriti cum se calcureaza corect deducerea, ma refer aici daca tichetele de masa intra sau nu in calculul deducerii. conform ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu
duduvasile
Buna ziua,
Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)