avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperarea taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperarea taxa auto

Buna ziua,
Ma intereseaza daca am cuparat o masina marca Logan in luna iulie anul 2010 si am platit taxa de mediu la achizitionarea acesteia, cu noua lege as putea sa recuperez aceasta taxa chiar daca au tracut 5 ani de la platirea acesteia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 4 Septembrie 2015
Ordonanta de urgenta nr. 8/2014 prevede modalitatea de restituire a sumelor achitate de soferi pentru taxa pe poluare pentru autovehicule si pentru taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Procedura prin care se face plata titlurilor executorii este precizata in Ordinul nr. 365/741/2014.
Restituirea taxei auto se face numai in cazul persoanelor care au achitat-o in baza OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule sau in baza Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Sumele platite pentru cele doua taxe se restituie doar in cazul persoanelor care au hotarari judecatoresti definitive si se realizeaza in cinci transe anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto/mediu masina vanduta adidum73 adidum73 Buna ziua, Buna ziua, Rog un sfat si pasii de urmat pentru recuperarea taxei de auto/mediu (~ 650 EUR) platita in 2010 pentru un autoturism achizitionat ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)