avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la drepturi de despagubire in favoarea altui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la drepturi de despagubire in favoarea altui beneficiar

Ce acte ar trebui intocmite pentru urmatoarea situatie: Un dosar privind Legea 9/1998 (acordarea de despagubiri refugiatilor din Cadrilater) are doi beneficiari. Dupa decesul unuia din beneficiari, unicul mostenitor al acestuia vrea sa renunte la drepturile ce i se cuvin in acest dosar, in favoarea celuilalt beneficiar.
Ce trebuie sa faca?
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 13:13, 4 Septembrie 2015
Salut. Se numește transmiterea dreptului asupra drepturilor litigioase și este posibilă. A se vedea și dispozițiile art. 1653 Cod civil cu privire la incapacități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 9/1998 antonval1 antonval1 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj. Sunt pensionar si sunt unul dintre cei care au dreptul la despagubiri ... (vezi toată discuția)
Compensatii banesti cu bugetul de stat basarabeanca basarabeanca Buna seara.Tatal meu a fost beneficiar al legii 9/1998( refugiatii din Bulgaria).In 2009 a primit decizia prin care s-a stabilit suma de plata.Suntem in 2013 ... (vezi toată discuția)
Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)