avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E legal un concurs cu tragere la sorti pe blog?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E legal un concurs cu tragere la sorti pe blog?

Buna seara. Detin un blog pe care obisnuiam sa ofer premii constand in produse(cu valoare mica spre foarte mica) cititorilor. Astazi dau peste un articol in care citesc asta "Modelele de concurs pe care le foloseam până acum pe site, adică răspunzi cerinței și tragem la sorți X premii din numărul de participanți nu mai este un tip de concurs liber. Cât timp este pusă la încercarea soarta și norocul, atunci este nevoie de aviz de organizare de la ONJN. Orice altă modalitate de stabilire a câștigătorilor nu îi privește pe ei."

Intrebarea mea este daca e legal sa organizez astfel de concursuri pe blog. Premiile sunt de tipul o crema, o carte...etc.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: krystyana84 , utilizator 11:41, 5 Septembrie 2015
Salut.Depinde unde te încadrezi, părerea mea este că nu ai nevoie de autorizare deoarece te încadrezi la categoria prevăzută de art. 13 alin. 1 lit.b) din OUG nr. 92/2014 pentru modificarea OUG nr. 77/2009.
Multumesc frumos. Week-end placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs magazin alimentar danielconstantin danielconstantin Buna ziua! Sunt contabil la o societate ce practica comertul cu amanuntul in 3 magazine alimentare. In cadrul societatii s-a hotarat practicarea unui concurs ... (vezi toată discuția)
Castig concurs pe internet , ar trebui sa declar venitul ? Andrewstephen1 Andrewstephen1 Salut , Eu lucrez pe un site care se fac logo\'s/web sites , si pe acel site vin clienti care vor logo sau web site design si deschid un concurs care ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)