avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptie de neexecutare vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptie de neexecutare vanzare cumparare imobil

Buna seara!
As putea sa invoc arvuna confirmatorie conform Art. 1544 ca si cumparator.
" Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia."
1.As putea sa invoc arvuna confirmatorie daca vanzatorul -dezvoltator imob- a depasit data stipulata a incheierii contractului din cauza ca blocul nu e bransat la utilitati ?
2.legea obliga undeva pe vanzator sa aiba blocul bransat la cele patru utilitati inainte de a-l vinde : electricitate, apa, canalizare, gaz ? sau poate vinde apartamentul fara ca blocul sa aiba aceste bransamente? ce articole? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 08:02, 5 Septembrie 2015
Salut. În ce sens doriți să invocați, printr-o cerere privind rezoluțiunea contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa stei stei Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Nerestituire avans pentru auto second hand Matrix 1122 Matrix 1122 Buna ziua, Daca eu,persoana fizica am primit un avans tot de la o persoana fizica (transfer bancar) pentru masina de 2000 lei fara niciun act,fara niciun ... (vezi toată discuția)