avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie transcrisa de politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie transcrisa de politist

Salut!
Am avut si eu o problema cu politia ... fiind oprit in circulatie in timpul unui flagrant m-a oprit politia si eram murdar de carbune.. prietenul meu care era in dreapta i-a spus politaiului ca am fost la carbune sa incarcam o autocamioneta ..atunci la locul faptei a venit alt politist si a zis ca trebuie sa dam o declaratie ... dupa cate am vazut dansul scria un proces verbal .. acesta a scris tot ce a spus prietenul meu si apoi pe mine m-a pus sa semnez si nu prea am ascultat ce a zis acesta,prietenul meu spunandu-mi mai apoi sa tin declaratia aia peste tot ca o sa fie bine !
Apoi ne-a luat la politie si acolo alt domn politai mi-a zis ca trebuie sa dau o declaratie si am schimbat unele lucruri din procesul verbal care nu erau adevarate si a tipat la mine si mi-a spus ca ma baga in inchisoare daca nu scriu la fel , a adus declaratia prietenului meu si ma obligat sa scriu la fel,nu m-a lasat sa schimb nimic din ce era in declaratie,si m-a obligat sa o semnez mintandu-ma ca totul o sa fie bine si o sa ma lase sa plec acasa ! Tin sa precizez ca aceasta declaratie este scrisa de el si acesta scriind in ea unele lucruri pe care eu le-am negat cand m-a intrebat ! am semnat aceasta declaratie de frica ca nu am mai fost niciodata la politie si nu am stiut cum stau treburile,politistul spunandu-mi ca ma baga in inchisoare daca nu fac ce zice el ! tot dansul a mai scris o declaratie in care ma pus sa semnez ca sa fiu martor ....spunandu-mi ca totul este bine si o sa plec acasa !
Apoi m-au dus in TG-jiu la parchet si mi-a fost zis sa scriu acelas lucru ,alta declaratie scrisa de politai pe calculator , acestia citind declaratia prietenului meu si adaugand niste lucruri care nus adevarate ! Declaratie scrisa de dansii si scoasa la imprimanta , spunandu-mi doar sa semnez si sa plec acasa ! Tot aici acestia mi-au spus sa zic unele lucruri despre o persoana , eu spunand cateva lucruri pe care le stiu,adaugand si in aceasta declaratie lucruri pe care eu le-am spus ca nu stiu de ele !
Mi-au dat o foaie pe care scrie ca sunt Suspect !
Tin sa precizez ca nu am scris nici o declaratie eu cu mana mea !
Ce se poate intampla daca m-au pus sa semnez foaia pe care scria martor si m-au trimis acasa,mi-au dat foaia o foaie pe care scrie ca sunt Suspect !
Pot da in judecata politia , sau pot sa imi refac declaratiile , sa le scriu eu cu mana mea ???? tinand cont ca am fost influentat atat de dansii cat si de prietenul meu ?
Au dreptul dansii politai sa imi perchezitioneze masina fara mandat ? tintand cont ca eu eram la volanul masinii si masina fiind pe numele tatalui meu ?

Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 20:25, 9 Septembrie 2015
La maniera in care povestiti dvs ca s-au desfasurat evenimentele este evident ca nu va puteti face singur apararea si ar trebui sa apelati la un profesionist.
In calitatea de suspect aveti drepturi si obligatii prevazute de lege, printre care dreptul suspectului/inculpatului de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal.
Conf. C.P.P. organul de urmarire penala consemneaza declaratiile, dvs verificati ce a scris si daca sunteti de acord, semnati. Dacă suspectul/inculpatul are de făcut completări, rectificări ori precizări, acestea sunt indicate în finalul declaraţiei, fiind urmate de semnătura suspectului sau a inculpatului.
Daca apreciati ca vi s-a adus o vatamare intereselor dvs legitime, aveti posibilitatea sa depuneti plangere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală conf. art.336 c.p.p. si urm.
Domule avocat ajutati omul cu articolele aferente si tot ceea ce trebuie , dar ajutati-l cu lux de amanunte nu cu vorbe frumoase ...

x articol .... pct)...etc , tot ce poate sa il scoata din aceasta " marsavie " ... prea putine articole si prea multa pledoarie ... daca pina maine nu ii scrieti ce trebuie , o sa intervin si o sa ii afisez totul de la a la z ... ca asa nu se poate ... mancam sangele omului si nu ne murdarim cu adevarul si cu ajutorul ( o mana intinsa spre salvare ) ... e un citit din 2 ....

astept sa vedem daca aveti placerea sa ii faceti documentatia sa scape de asa ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiuni din partea procurorilor diicot MihaiAndreiCristian MihaiAndreiCristian Buna seara, am fost citat ca suspect intr-un dosar de trafic si consum de droguri ( nu o sa spun unde si numele procurorilor s.a.m.d) . Ceea ce conteaza este ... (vezi toată discuția)
Acum aproape 1 an de zile eu și tatăl meu am fost reclamați la poliție pentru un furt și am dat declarații. acum ne-au chemat din nou pentru aceleași declarații, de ce? Mihai199425 Mihai199425 Acum aproape 1 an de zile eu si tatal meu am fost reclamati la politie pentru un furt. Am dat o declaratie fiecare acum aproape 1 an si acum ne-au chemat la ... (vezi toată discuția)
Mai castiga in instanta? Alexandru Alecs Alexandru Alecs Buna ziua. Am fost amendat pentru o fapta pe care nu am comiso, dar am semnat PV si am scris \" sunt de acord si regret fapta, nu am mentiuni\". Sa va spun ... (vezi toată discuția)