avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instanta competenta
Discuție deschisă în Executare silită

Instanta competenta

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema. Debitorul intr-un contract de prestari servicii a emis un Bo in vederea achitarii contravalorii serviciilor prestate. Termenul de plata a fost prelungit ca urmare a faptului ca nu avea bani in cont. Nici dupa ce a expirat si ultimul termen nu a avut disponibil in cont asa ca BO-ul a fost refuzat la plata.
Pe BO nu s-a specificat care este locul platii, astfel ca in conformitate cu Codul de procedura civila instanta competenta este cea de la sediul debitorului.
Vreau sa solict instantei investirea lui cu formula executorie, insa nu reusesc sa imi dau seama care judecatorie din judetul Vaslui este competenta, raportat la sediul debitoului - sat Zorleni, comuna Zorleni.
Biletul la ordin trebuie atasat in original cererii de investire cu formula executorie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mirabela_viorela , utilizator 16:08, 14 Iulie 2009
Da, biletul la ordin trebuie atasat in original cererii.
Competenta o veti afla verificand acea parte corespunzand informatiilor publice in care sunt aratate localitatile arondate fiecarei judecatorii de la adresa [ link extern ]
Va trebui sa fiti atent si le termenul in care ati bagat in plata biletul dat fiind ca termenul in care trebuia platit initial biletul a fost prelungit. Ar fi bine sa depuneti si acte in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Multumesc de raspuns.
BO-ul a fost introdus in banca dupa ce a exprirat si al doilea termen, adica 15.06.2009.
Am apelat la site-ul mentionat insa fata de alte instante care au localitatile arondate, instantele din Vaslui nu au aceste mentiuni.
Nu imi ramane decat sa sun la fiecare instanta in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de investire raluca69 raluca69 Buna seara! pate este cineva care ma poate indruma in problema pe care o relatez in continuare Cum depun CERERE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE a unui ... (vezi toată discuția)
Investire bilet la ordin Florin111 Florin111 Am 3 bilete la ordin care mi-au fost refuzate la plata inca din noiembrie-decembrie 2008 .ele sunt de tip vechi (albastre ) pentru ca atunci inca circulau in ... (vezi toată discuția)
Executare silita - bo ENGFULL ENGFULL am un bo refuzat de banca pentru lipsa de disponibil fac o recapitulare si daca gresesc sa omit ceva poate primesc atentionari si sfaturi.... cerere la ... (vezi toată discuția)