Am si eu o intrebare. Am o firma(client) care nu mai vrea sa-mi plateasca. Am contract, facturi, chiar si un bilet la ordin dar care este refuzat de banca. Am incercat sa merg la ei cu o conciliere, dar n-au vrut sa stea de vorba, sau sa semneze de primire. Iar din cate stiu, firma respectiva a dat marfa de la mine, altei firme sa le-o vanda, iar cu firma care-mi este debitor, vrea s-o falimenteze.
Ce pot sa fac? E de ajuns daca investesc biletul la ordin cu formula executorie si merg cu el la executor? Dar si asa, e ok daca ei n-au vrut sa semneze de primire concilierea? e indeplinita procedura de conciliere sau trebuie sa o trimit prin posta?! ca oricum n-o va semna...
Sau ce alta solutie am?
Si inca ceva. Cum pot sa aflu daca firma respectiva si-a deschis procedura de faliment? Sau care e relatia ei cu cealalta firma careia i-a dat marfa...? Exista ceva formular la registrul comertului? De acolo pot afla aceste date?
MULTUMESC!
Investiti cu formula executorie biletul la ordin pentru a putea proceda la urmarirea bunurilor si executarea silita a debitorului. Puteti solicita informatii de la RegCom cu privire la starea societatii debitoare. Nu este necesar sa indepliniti procedura de conciliere prevazuta de C.proc.civ.
Investiti B.O cu formula executorie si puneti-l in executare printr-un executor judecatoresc.]
Nu va mai bateti capul cu concilierea ca o faceti degeaba.
Informatii despre insolventa unei societati puteti obtine si de pe portalul instantelor din judetul respectiv portal.just.ro/ , tribunalul comercial, dosare si treceti denumirea unitatii.
Recuperare debit
ioanvasiliu
anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)