avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... BILET LA ORDIN urgent!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

BILET LA ORDIN urgent!!!!!!

BUNA,

Am si eu o intrebare. Am o firma(client) care nu mai vrea sa-mi plateasca. Am contract, facturi, chiar si un bilet la ordin dar care este refuzat de banca. Am incercat sa merg la ei cu o conciliere, dar n-au vrut sa stea de vorba, sau sa semneze de primire. Iar din cate stiu, firma respectiva a dat marfa de la mine, altei firme sa le-o vanda, iar cu firma care-mi este debitor, vrea s-o falimenteze.

Ce pot sa fac? E de ajuns daca investesc biletul la ordin cu formula executorie si merg cu el la executor? Dar si asa, e ok daca ei n-au vrut sa semneze de primire concilierea? e indeplinita procedura de conciliere sau trebuie sa o trimit prin posta?! ca oricum n-o va semna...
Sau ce alta solutie am?

Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: CATY22 , utilizator 15:38, 14 Iulie 2009
Si inca ceva. Cum pot sa aflu daca firma respectiva si-a deschis procedura de faliment? Sau care e relatia ei cu cealalta firma careia i-a dat marfa...? Exista ceva formular la registrul comertului? De acolo pot afla aceste date?
MULTUMESC!
trimiteti prin posta procedura concilierii, cu confirmare de primire.
Investiti cu formula executorie biletul la ordin pentru a putea proceda la urmarirea bunurilor si executarea silita a debitorului. Puteti solicita informatii de la RegCom cu privire la starea societatii debitoare. Nu este necesar sa indepliniti procedura de conciliere prevazuta de C.proc.civ.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat
VA MULTUMESC MULT DE TOT!!!!
Investiti B.O cu formula executorie si puneti-l in executare printr-un executor judecatoresc.]
Nu va mai bateti capul cu concilierea ca o faceti degeaba.
Informatii despre insolventa unei societati puteti obtine si de pe portalul instantelor din judetul respectiv portal.just.ro/ , tribunalul comercial, dosare si treceti denumirea unitatii.

Alte discuții în legătură

Recuperare debit ioanvasiliu ioanvasiliu anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
Bilet la ordin si contract dianamorena dianamorena ce am aflat si eu... exista un bilet la ordin si un contract. va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai simpla de recuperare a creantei? care sunt ... (vezi toată discuția)