avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare debit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare debit

anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da el banii. l-am crezut si am ramas fara bani. biletul nu l-am mai dus la banca pentru ca era deja prea tarziu si banca nu cred ca-l mai primea. am facut o reclamatie la procuratura pentru inselaciune, care, dupa ce politia l-a anchetat, a dat NUP. acum as vrea sa fac o contestatie pentru decizia procurorilor. se poate face asa ceva? ce sanse am sa castig acest proces? cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:59, 29 Septembrie 2009
Plangerea impotriva rezolutiei acelui procuror se inainteaza catre Primul Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria in care s-a facut investigatia si se depune in termenul prevazut in comunicare(20 zile)temeiul legal fiind dispozitiile art.278 indice 1 cod procedura penala.B-)
Sanse de a castiga un eventual proces? Minime pe cale penala!Doar pe cale civila! Fiindca aveati posibilitatea sa introduceti la plata acel bilet la ordin si nu ati facut-o!
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Buna ziua,

plangerea penala, in situatia dvs., din pacate este pierdere de vreme si nu veti avea vreun rezultat pozitiv.

Este mai indicat sa urmati calea civila. O somatie de plata ar putea fi imediat admisa iar apoi se poate trece la executare silita : poprirea conturilor bancare, vanzarea patrimoniului firmei datornice.

Avocat Boncu
se poate face plangere impotriva rezolutiei.sau investesti bo cu formula executorie si il executi.
somatie de plata , iar ulterior executare silita ;)
Dar Biletele la Ordin se investesc cu formula executorie si se poate trece direct la executare. Pentru ce mai e necesara procedura somatiei de plata, daca chiar biletele pot fi investite cu formula executorie?

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este neinscris la cip catalin_hertz catalin_hertz Buna ziua am si eu urmatoarea situatie. Am eliberat un b.o acum 3 ani de zile catre o firma ca si garantie cu care am avut relatii comerciale cateva ... (vezi toată discuția)