avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este neinscris la cip

Buna ziua

am si eu urmatoarea situatie.

Am eliberat un b.o acum 3 ani de zile catre o firma ca si garantie cu care am avut relatii comerciale cateva luni. dupa 3 ani ma trezesc ca ei completeaza biletul la ordin cu niste penalitati pentru o suma de cateva mii de lei ramasa restanta (asa sustine ei). In contract se mentiona ca plata va fi facuta cu bilet la ordin la 60 de zile , dar ei in loc sa introduca biletul au asteptat 3 ani. an instiintat banca cu privire la acest aspect , le am transmis toate documentele si raspunsul a fost: ca au refuzat biletul la ordin din urmatorul motiv:

Notificare de la emitent privind completarea abuziva a unui ID cu referire la prevederile pct. 71 din Norma Băncii Naţionale a României nr. 7/1994 privind comerţul făcut de instituţiile de credit cu cecuri, cu modificările şi completările ulterioare şi pct. 76 din Norma Băncii Naţionale a României nr. 6/1994 privind comerţul făcut de instituţiile de credit cu cambii şi bilete la ordin, cu modificările şi completările ulterioare -- neinscriere CIP

acum ma trezesc ca au investit acest bilet la ordin cu formula executorie la un executor. Imi puteti spune daca un bilet la ordin pe care si scrie ca e completat buziv poate fi investit cu formula executorie la un executor?
Cel mai recent răspuns: catalin_hertz , utilizator 09:25, 11 Septembrie 2013
Buna ziua,

Un BO nu se investeste cu formula executorie, si executorul nu este competent sa faca asta, poate ca l-a protestat, ceea ce este altceva.

In 5 zile de la primirea somatiei aveti posibilitatea sa faceti opozitie la executare si sa aratati in fata instantei de ce e nul acest titlu de credit. succes!
buna ziua

Mai jos gasiti sentinta :

Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de creditoarea .................... SRL - prin executor judecătoresc ........................... Încuviinţează executarea silită prin poprire şi executare silită mobiliară, pentru suma de ..................................... la care se vor adăuga cheltuielile de executare, împotriva debitoarei......................în baza titlului executoriu reprezentat de Biletul la ordin seria ...............nr.............. emis la data de 04.05.2011 scadent la data de 17.07.2013. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac.
Va puteti da cu parerea? Multumesc
Este incuviintata executarea silita. Dupa ce veti primit somatie , aveti 5 zile sa depuneti opozitie la executare.
Buna ziua...din pacate nu am primit nici somatie , m am trezit direct cu conturile blocate. o alta situatie este ca am inregistrat opozitia la executare pe data de 02.09 si nici macar pana acum nu am primit termen.

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Este dator executorul judecãtoresc sã verifice titlul executor prezentat spre executare? rapoimpex rapoimpex Caz: Un contract bancar pe o societate comercială, negarantat de proprietari cu bilete la ordine. Biletele sunt deținute de bancă pe un alt contract ... (vezi toată discuția)
Recurs ??? maque maque Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? ... (vezi toată discuția)