avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare debit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare debit

anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da el banii. l-am crezut si am ramas fara bani. biletul nu l-am mai dus la banca pentru ca era deja prea tarziu si banca nu cred ca-l mai primea. am facut o reclamatie la procuratura pentru inselaciune, care, dupa ce politia l-a anchetat, a dat NUP. acum as vrea sa fac o contestatie pentru decizia procurorilor. se poate face asa ceva? ce sanse am sa castig acest proces? cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:59, 29 Septembrie 2009
Buna ziua,

pentru investire trebuie sa aveti un bilet REFUZAT LA PLATA;
ale dvs. nu sunt refuzate; daca le bagati in banca si vi le refuza pentru ca ati depasit termenul ( asa cum am mai vazut) atunci...aveti o problema; s-ar putea retine ca din culpa dvs. nu s-au incasat biletele la timp;
va ramane actiunea deja descrisa.

Avocat Boncu
Incercati initial la Banca, bancile accepta spre decontare B.O daca sunt depuse intr-un termen de 1 an de la data scadentei.
Daca este depasit termenul se poate merge pe procedura somatiei de plata, ordonantei de plata sau a falimentului ( daca sunt indeplinite conditiile ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este neinscris la cip catalin_hertz catalin_hertz Buna ziua am si eu urmatoarea situatie. Am eliberat un b.o acum 3 ani de zile catre o firma ca si garantie cu care am avut relatii comerciale cateva ... (vezi toată discuția)