chris2015 a scris:
Am vrea sa mai salvam ce se poate din aceste ipoteci.Spuneti-mi si mie ,va rog, cum as putea sa-mi prioritizez creditele.
Creditele, o data contractate, trebuie achitate.
Imobilul in care locuiti este ipotecat pentru un credit pe persoana juridica. Dar
proprietar este tot persoana juridica? Sau cea fizica?
De exemplu,daca nu mai achitam o perioada si lasam sa ne execute la creditele pe persoana fizica, de ipoteca pe persoana juridica se pot atinge daca sunt achitate creditele?
Daca imobilul este proprietate persoana fizica, da. Daca este proprietatea persoanei juridice, nu.
Spuneti-mi,va rog, cum se retin din veniturile mebrilor familiei la creditele pe pers.fizica?Se retin cumva o treime din venituri si executarile au loc una asteptand sa se termine cealalta,sau cum?#-o
Conform Codului Civil si Codului de Procedura Civila, prin poprire se retine 1/3 din venituri, dar nu mai mult de jumatate din totalul veniturilor, pentru popriri concomitente. Practic, Nu vi se poate retine mai mult de jumatate din venituri, indiferent cate popriri aveti. Pe de alta parte, chiar daca aveti credite negarantate, banca are dreptul sa se indrepte spre bunurile dvs ca persoana fizica, si sa le valorifice.