avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executari silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executari silite

Am in familie o afacere in care sunt actionari patru membrii mama,tata si cele doua fiice.Mai concret o constructie cu un magazin la parter.Avem credite la banci cu ipoteca un apartament in care locuim, pe persoana juridica,dar avem insa si o multime de alte credite pe persoana fizica la la diverse IFN-uri si banci ,pe numele fiecarui membru al familiei plus pe numele altor persoane.Am ajuns in imposibiliatea de a le achita pe toate si asteptam executarile silite de la acestea.Magazinul nu prea mai merge,terenul de sub magazin este si el ipotecat la finate pentru o esalonare a ratelor restante.... Am vrea sa mai salvam ce se poate din aceste ipoteci.Spuneti-mi si mie ,va rog, cum as putea sa-mi prioritizez creditele.De exemplu,daca nu mai achitam o perioada si lasam sa ne execute la creditele pe persoana fizica, de ipoteca pe persoana juridica se pot atinge daca sunt achitate creditele? Spuneti-mi,va rog, cum se retin din veniturile mebrilor familiei la creditele pe pers.fizica?Se retin cumva o treime din venituri si executarile au loc una asteptand sa se termine cealalta,sau cum?#-o
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 01:02, 6 Septembrie 2015
chris2015 a scris:

Am vrea sa mai salvam ce se poate din aceste ipoteci.Spuneti-mi si mie ,va rog, cum as putea sa-mi prioritizez creditele.

Creditele, o data contractate, trebuie achitate.
Imobilul in care locuiti este ipotecat pentru un credit pe persoana juridica. Dar proprietar este tot persoana juridica? Sau cea fizica?

De exemplu,daca nu mai achitam o perioada si lasam sa ne execute la creditele pe persoana fizica, de ipoteca pe persoana juridica se pot atinge daca sunt achitate creditele?

Daca imobilul este proprietate persoana fizica, da. Daca este proprietatea persoanei juridice, nu.

Spuneti-mi,va rog, cum se retin din veniturile mebrilor familiei la creditele pe pers.fizica?Se retin cumva o treime din venituri si executarile au loc una asteptand sa se termine cealalta,sau cum?#-o

Conform Codului Civil si Codului de Procedura Civila, prin poprire se retine 1/3 din venituri, dar nu mai mult de jumatate din totalul veniturilor, pentru popriri concomitente. Practic, Nu vi se poate retine mai mult de jumatate din venituri, indiferent cate popriri aveti. Pe de alta parte, chiar daca aveti credite negarantate, banca are dreptul sa se indrepte spre bunurile dvs ca persoana fizica, si sa le valorifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca? dorica1979 dorica1979 am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot ... (vezi toată discuția)
Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva? ianos ianos Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament? (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters136155 ContSters136155 avem o casa care este impartita astfel:1/4 detin eu ,1/4 detine fratele meu si jumatate este a mamei mele aceasta parte provine din mostenire dupa moartea ... (vezi toată discuția)