avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate autoturism

Buna ziua,
Doream sa va intreb daca este posibil transferul de proprietate a unui autoturism in baza unui precontract(sub semnatura privata) si a unei chitante(sub semnatura privata cum s-a exprimat avocata paratului) incheiata intre o persoareana fizica(vanzatorul) si o societate comerciala(cumparatorul).Prin acest transfer de proprietate se doreste demonstrarea faptului ca paratul nu are calitate procesuala.Mentionez ca nu exista un contract de vanzare-cumparare intre parat si societatea comerciala(ci doar un precontract si am inteles o chitanta ) iar certificatul masinii si certificatul fiscal ce mi-au fost inmanate sunt pe numele persoanei fizice si nu al societatii ce a intermediat vanzarea masinii.De asemenea doresc sa mentionez si faptul ca la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare de catre intermediar si mine, la rubrica vanzator apare numele persoanei fizice si nu a societatii ce a intermediat vanzarea.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marian_marian173 , utilizator 20:22, 8 Septembrie 2015
Precizarile dvs sunt contradictorii
Initial afirmati
daca este posibil transferul de proprietate a unui autoturism in baza unui precontract(sub semnatura privata) si a unei chitante(sub semnatura privata cum s-a exprimat avocata paratului) incheiata intre o persoareana fizica(vanzatorul) si o societate comerciala(cumparatorul)

Mentionez ca nu exista un contract de vanzare-cumparare intre parat si societatea comerciala

Ulterior reveniti cu precizarea
la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare de catre intermediar si mine,

Ce sa intelegem din aceste afirmatii ?
Buna seara,din pacate nu am reusit sa fiu foarte clar si de aceea a rezultat ca afirmatiile sunt contradictorii.
In continuare voi incerca sa dau mai multe explicatii dar nici de aceasta data nu stiu cat de clar voi fi.
Voi utiliza urmatoarele litere pentru a defini cele trei parti implicate:
A - primul proprietar
B - itermediar
C- proprietarul actual

Intre A si B exista un precontract si chitanta sub semnatura privata dar nu si un contract de vanzare cumparare
Pe contractul de vanzare cumparare incheiat de C apare la rubrica vanzator A dar a fost semnat de B
Pe cartea de identitate a masinii si certificatul fiscal emis apare doar numele lui A.
Initial A a declarat ca masina a fost lasata in consignatie lui B spre a o vinde.Acum insa sustine ca a vandut-o lui B folosind ca dovezi precontractul si chitanta sub semnatura privata deoarece doreste sa doveasca probabil lipsa calitatii procesuale si astfel sa nu mai raspunda pentru viciile ascunse

Nu stiu cat de clar am fost dar daca este nevoie voi incerca sa dau mai multe explicatii daca este nevoie

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din evidenta a masini de la primarie Candel Candel Am cumparat recent o masina ,am avut accident ,am primit dauna totala la masina si am ramas cu masina acasa ,ca sa pot sa iau bani pe dauna totala ,a trebuit ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate marian_marian173 marian_marian173 Buna ziua, Doresc sa stiu daca transferul de proprietate a unui autoturism intre o persoana fizica(vanzator) si una juridica(cumparator) se poate face pe baza ... (vezi toată discuția)
Contract de consignatie marian_marian173 marian_marian173 Buna ziua , Doresc sa stiu daca este posibil rezolutionarea unui contract de vanzare cumparare atunci cand se dovedeste ca automobilul vandut are vicii ... (vezi toată discuția)