avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitate reducere salar pt toti salariatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitate reducere salar pt toti salariatii

Buna ziua
ma puteti ajuta cu o lamurire legat de reducerea salariului tuturor salariatilor pentru o perioada determinata la 80% de exemplu
Care sunt pasii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 14 Iulie 2009
Le puteti reduce la toti salariul la 75% daca ii bagati in somaj tehnic.
Altfel, nu se poate. Daca nu exista contract colectiv in institutie, reducerea salariului se face individual pentru fiecare angajat, in baza unui act aditional la contractul de munca individual. Dar trebuie sa fie si angajatul de acord cu reducere si sa semneze actul aditional.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
1. Faceti acte aditionale la CIM, pentru fiecare salariat, si modificati salariul.
2. Actele aditionale trebuie semnate si de salariati. Adica trebuie sa discutati cu ei si sa le explicati situatia, ca nu mai aveti posibilitatea sa-i platiti ca si pana acum.
3. Atentie, insa! Salariul modificat sa nu fie mai mic decat salariul minim brut pe economie.
va multumesc mult pt sfat
o zi cat mai buna
iar daca este contract colectiv de munca, iar daca sefii nu vor sa intre in somaj tehnic???
Inreruperea activitatii,. asanumitul somaj tehnic, este o decizie unilaterala a angajatorului pentru care nu aveti nevoie nici de acordul angajatilor nici de acordul sindicatului.

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru la -6 ore-cu reducerea nivelului de salarizare cristina_mihaela cristina_mihaela Unitatea in cadrul careia lucrez, invocand \" probleme financiare\"; doreste a reduce programul de lucru la 6 ore cu reducerea corespunzatoare a salariului; ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului datorita rezultatelor financiare slabe dragulina dragulina Buna ziua, Sa zicem ca angajatorul decide reducerea salariilor motivata de rezultatele financiare proaste ale societatii. Cum trebuie sa dovedeasca el ... (vezi toată discuția)
Crestere salariu prin decizie aijin aijin Buna ziua. In urma cresterii salariului minim pe societate s-a hotarat in urma negocierii colective ca toate salariile sa creasca cu aceasi suma. Pot sa fac o ... (vezi toată discuția)