Am cautat pe internet o lege care sa specifice obligatia cetateanului si chiar a societatilor comerciale de a avea montat in locuinta sau sediul societatii detectoare de fum, pentru prevenirea incendiilor si nu am gasit decat ca in 2013 a fost propusa aceasta problema. Ma puteti indruma, va rog, in privinta acestei nelamuriri? Ce lege reglementeaza acesta problema in Romania?
Legea nr.307/ 2006 privind apararea impotriva incendiilor reglementeaza montarea detectoarelor de fum.
Angajatorii au obligatia evaluarii riscurilor de producere a incendiilor si in baza acesteia se elaboreaza proiect de catre un proiectant autorizat pentru montarea detectoarelor de fum.
Prin proiectul de ctii.-instalatii al locuintelor si prin proiectul de instalatii al obiectivelor industriale se prevade, dupa caz (in functie de riscul la incendiu existent) montarea de detectoare de fum/ detectoare de incendiu, inclusiv instalatia aferenta pentru supraveghere, alarmare si dupa caz, declansare automata a instalatiei de stins incendiu.
Aviz isu
cristian A.
Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)