avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Model adeverinta conditii deosebite, speciale si alte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Model adeverinta conditii deosebite, speciale si alte conditii de munca

Care este modelul de adeverinta pentru;
-Conditii deosebite
-Conditii speciale
-Alte conditii de munca

Cred ca imi scapa mie ceva.
Ce ?

Am pus intrebarea si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Cred ca nu a fost observata de nimeni.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:22, 7 Septembrie 2015
1. Incepand cu 01.04.2001, de la aparitia Legii 19/2000 si de cand exista notiunile de "conditii deosebite" si "conditii speciale" toti angajatorii au emis Declaratiile lunare nominale (actualele D112) unde sunt evidentiate, pe fiecare persoana in parte, si conditiile de munca: normale, deosebite, speciale, alte conditii.

2. Ca urmare nu mai este nevoie de adeverinte speciale pentru conditii de munca, Casele de pensii avand aceste evidente.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am pus intrebarea deoarece in H.G.257/2011 se precizaeza:

Art. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, dupa caz:
a) pentru pensia pentru limita de varsta, anticipata si anticipata partiala:
• cerere pentru inscrierea la pensie (anexa nr. 6);
• carnetul de munca (original si copie);
• carnetul de munca pentru membrii CAP (original si copie);
• carnetul de asigurari sociale pentru agricultori (original si copie);
• alte acte prevazute de lege privind vechimea in munca sau vechimea in serviciu realizata;
• actele de stare civila ale solicitantului: BI/CI, certificat de nastere si de casatorie (original si copie);
• livretul militar (original si copie);
• diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi;
• dovada echivalarii de catre statul roman a cursurilor desfasurate in cadrul unor institutii de invatamant universitar din strainatate;
• adeverinta privind sporurile cu caracter permanent reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca (original);

• adeverinta privind conditiile de munca deosebite, speciale si/sau alte conditii (original);

Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
Carp Mircea, utilizator
Carp Mircea a scris:
• adeverinta privind conditiile de munca deosebite, speciale si/sau alte conditii (original);

Această enumerare mă duce cu gândul la cadrele militare. Personalul civil nu a lucrat în alte condiții. Probabil că acest paragraf se referă la cadrele militare. Prevederea de mai jos este din H.G. nr. 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate.
ART. 4
(1) Încadrarea întregii perioade de muncă a cadrelor militare în activitate în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, în vederea stabilirii drepturilor de pensie, se face potrivit prevederilor prezentei hotărâri.
(2) Locurile de muncă şi activităţile în care au lucrat cadrele militare în activitate, care se încadrau în grupele I şi II de muncă ori similare acestora şi care nu se mai regăsesc în prezenta hotărâre, sunt considerate ca fiind, până la data de 1 aprilie 2001, locuri de muncă în alte condiţii sau condiţii speciale, respectiv deosebite.
(3) Dovada încadrării în locurile de muncă şi activităţile prevăzute la alin. (1) şi (2) se face cu documente de evidenţă de personal specifice fiecărei instituţii sau cu adeverinţe eliberate în baza acestor documente, întocmite conform reglementărilor anterioare intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Multumesc pentru raspunsuri.
Puteti inchide topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare bbt bbt La depunerea dosarului de pensie se mai solicita adeverinta pentru locurile de munca mentionate in Carnetul de munca ? (vezi toată discuția)
Dosar pensionare. tzuku51 tzuku51 maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare; m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Data depunerii actelor pt dosarul de pensionare sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Daca pot sa ies la pensie anticipata partial in data de 29 septembrie 2021, cand trebuie sa depun dosarul de pensie si ce trebuie sa contina ? Va ... (vezi toată discuția)