avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie ambalaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie ambalaj

Buna ziua !

Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema :

La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj reutilizabil. Precizez ca aceste operatiuni sunt efectuate catre cumparatori, personae fizice.

Mentionez, ca la achizitii de bere de la furnizor, factura de intrare initiala este defalcata in trei : bere, sticle goale si navete, unde berea este introdusa in contabilitate ca marfa, iar sticlele si naveta ca ambalaj.

In momentul vanzarii berei catre cumparator, persoana fizica societatea vrea sa incaseze garantie pentru aceste sticle de bere, pentru care trebuie sa emita bon fiscal, fara TVA. ( care va fi monografie contabila , la incasarea garantiei prin casieria unitatii ?)

In momentul returnarii sticlelor din partea clientului, se va restitui garantia retinuta anterior.
Asa stiu, ca restituirea garantiilor banesti nu se reflecta in documente fiscal.
Ce document se intocmeste cand se primeste garantia inapoi ( ma gandesc ca ar fi imposibil sa faca dispozitie de plata la fiecare om).
Daca inregistrez garantia scutit de TVA pe bon fiscal, cum ma descarc de sticlele pentru care am incasat garantie dar nu mi s-au restituit?

Am citit in norme, ca ambalajele care circula intre furnizorii de marfa si clienti prin schimb, fara facturare, nu se includ in baza de impozitare a taxei, chiar daca beneficiarii nu detin cantitatile de ambalaje necesare efectuarii schimbului si achita o garantie baneasca in schimbul ambalajelor primite. Pentru vanzarile efectuate prin unitati care au obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale, suma garantiei banesti incasate pentru ambalaje se evidentiaza distinct pe bonurile fiscale, fara taxa. Restituirea garantiilor banesti nu se reflecta in documente fiscale.

In cursul zilei, la un eventual control de la Finante cum justific banii din casa de marcat daca am si restiuit din ei?
Trebuie sa cer neaparat bonul de garantie de la client sa-i pot restitui banii? Pot sa ma justific in fata organelor cu aceste bonuri returnate pentru diferenta din casa de marcat?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Contabilitate mireylle mireylle 1.care e diferenta intre o chitanta si un bon fiscal,dar intre factura si chitanta? 2.la emiterea unei facturi ce este ridicata imediat de client,ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)